Codul Rutier 2022: Un nou sistem de amenzi pentru șoferi ar putea fi adoptat. Proiect de lege
Codul Rutier 2022: Un nou sistem de amenzi pentru șoferi ar putea fi adoptat. Proiect de lege
După ce Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care prevede un nou sistem de amenzi pentru șoferii români care încalcă regulile de circulație, Codul Rutier 2022 ar putea fi modificat.
Codul Rutier 2022 ar putea fi schimbat dacă proiectul de lege adoptat tacit de Senat va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor, promulgat de preşedinte şi apoi publicat în Monitorul Oficial.
Proiectul de lege care poate modifica Codul Rutier 2022 prevede ca drumurile publice din România să fie monitorizate video de Poliţia Română, astfel încât contravenţiile şoferilor să fie constatate automat, la fel ca şi aplicarea amenzilor.
Fără să fie discutat în plen şi supus votului, proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, zilele trecute.
Proiectul face referire la dezvoltarea unui sistem de camere de supraveghere la nivel naţional, operat de Poliţia Română, astfel încât şoferii care încalcă legea să fie amendaţi automat în baza imaginilor filmate de camerele de supraveghere, fie ele fixe sau mobile.
Sistemul video ar urma să trimită automat la adresa proprietarului autoturismului filmat când încalcă regimul rutier o fotografie care să servească drept probă, împreună cu procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
„Dispozitivele de detecţie se amplasează cu prioritate pe drumurile cu o rată ridicată a accidentelor rutiere pe baza unor analize de risc. Indicatoarele de avertizare a prezenţei dispozitivului de detecţie se instalează înaintea locului dispunerii dispozitivului de detecţie, la o distanţă de maximum 50 m în localităţi, între 100 m şi 250 m în afara localităţilor, respectiv între 500 m şi 1.000 m pe autostrăzi şi drumuri expres. Când condiţiile din teren impun amplasarea la o distanţă mai mare, sub indicator se instalează un panou adiţional «Distanţa între indicator si locul dispunerii dispozitivului de detecţie»”, se arată în proiectul de lege adoptat de Senat.
Procesul-verbal de amendare va fi comunicat în 90 de zile calendaristice, fie prin poștă, fie prin e-mail, iar amenzile vor fi achitate într-un cont nou special creat în acest sens.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918