Rămâi conectat

Politică Administrație

Claudiu Răcuci (PNL) – PSD este partidul pensionarilor de 39 de ani, cu pensii speciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL Claudiu Răcuci critică în termeni duri înșelătoria făcută de PSD prin impozitare pensiilor speciale și spune că menținerea pensionării la vârste de 39-40 de ani, cu pensii exorbitante pentru care aceștia nu au muncit mai mult de 5-10 ani, reprezintă o palmă pe obrazul celor peste 4,6 milioane de pensionari care au muncit și peste 40 de ani din viața lor:

„PSD a votat în Senat, în numai 3 zile, o lege care sfidează orice pensionar care a ieșit la pensie la limită de vârstă, după ce a muncit minimum 35 de ani! Astfel, Teodorovici și PSD îi înșeală încă o dată pe români, propunând impozitarea cu 30% a sumelor din pensiile speciale care depășesc 7.000 de lei și cu 50% a ceea ce depășește 10.000 de lei. În proiect, PSD recunoaște că dintr-o pensie specială de 7.000 de lei, pentru doar 2.500 de lei s-au plătit contribuții la buget, iar diferența, de peste 4.500 de lei sunt bani nemunciți, nemeritați.

Impozitul propus de Teodorovici nu face decât să ia ceva mărunțiș din pensiile speciale. Cum așa? Simplu. Impozitează cu 30% doar ceea ce depășește 7.000 de lei și cu 50% doar ceea ce depășește 10.000 de lei. Adică un angajat ”special” care s-a trezit pensionar la vârsta de 39 de ani, cu o pensie specială și nesimțită de 7.500 de lei, așa cum este personajul propus de Dăncilă pentru funcția de ministru al afacerilor interne, va rămâne din cei 7.500 de lei cu 7.000 impozitați ca și până acum cu 10% și numai pentru 500 de lei va plăti un impozit de 30%. Așadar, tânărul pensionar special va pierde prin legea propusă de PSD doar 150 de lei! Da. Va rămâne în continuare cu o pensie de 7.350 de lei, nu de 7.500 de lei. Asta, în condițiile în care, în luna august, pensia medie a celor 4,6 milioane de pensionari era de mai mică de 1.200 de lei!

PSD a decis, așadar, să-i țină în brațe pe acești pensionari de lux, deși sumele plătite pentru acest tip de pensii ar fi permis majorare pensiilor pentru cei care au muncit, încă de la 1 ianuarie 2019. Justiția socială a PSD se traduce în următorul principiu – ia de la cei care au muncit și sunt săraci și dă celor care nu merită și au muncit doar câțiva ani.

Atunci când acest proiect va fi luat în dezbaterea Camerei Deputaților, voi propune din nou desființarea tuturor pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor din Armata Română și ale magistraților, pentru care CCR a dat deja o decizie.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Circulația rutieră pe podul de la Gâmbaş rămâne DESCHISĂ până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a variantei alternative. Ce restricții vor trebui să respecte șoferii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulația rutieră pe podul de la Gâmbaş rămâne DESCHISĂ până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a variantei alternative. Ce restricții vor trebui să respecte șoferii Circulația rutieră pe podul de la Gâmbaş rămâne deschisă până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a variantei alternative DJ 107E: Aiud (DN1) – Ciumbrud – Păgida – Gâmbaș, cu respectarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea