Rămâi conectat

Politică Administrație

CJ Alba: Proiect de modificare a structurii organizatorice a societății Drumuri şi Poduri Locale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Structura organizatorică a societății Consiliului Județan Alba, SC Drumuri şi Poduri Locale (DPL) SA, a fost modificată printr-un proiect de hotărâre, votat de consilierii județeni, în ședința ordinară de vineri, 13 decembrie.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, “prin adresa nr.2/05.12.2013, Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. „Drumuri şi Poduri Locale Alba” S.A. a transmis Consiliului Judeţean Alba propunerea de modificare a structurii organizatorice a societăţii.

Modificarea constă în crearea unui post de inginer şef producţie şi modificarea denumirii postului de director tehnic în director adjunct, în vederea separării atribuţiilor de contractare-ofertare de atribuţiile de execuţie lucrări şi servicii.

In conformitate cu prevederile art.91-(2), litera „c”, art. 97-(l) şi art.l 15-(l) din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, consiliul judeţean aprobă regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului judeţean, organigrama, statul de funcţii, regulamentul de organizare şi funcţionare ale aparatului de specialitate, precum şi ale instituţiilor şi serviciilor publice de interes judeţean şi ale societăţilor comerciale şi regiilor autonome de interes judeţean.”

Această modificare ar putea însemna și ocuparea postului de director adjunct al DPL de către un liberal. Numele cel mai vehiculat pentru această funcție este actualul consilier local Daniel Zdrânc.

În precedenta ședință de consiliu județean a fost adoptat un alt proiect de Hotărâre, privind acordarea unui mandat special domunui Victor Secară, reprezentantul Judeţului Alba in Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea comercială „Drumuri şi Poduri Locale Alba” SA. Astfel potrivit “motivației” comisiei de specialitate care a avizat proiectul,  Victor Secară, reprezentantul desemnat, „stabileşte bugetul de venituri şi cheltuieli şi programul de activitate pe exerciţiul financiar următor”. Executarea şi realizarea atât a bugetului cât şi a programului de activitate sunt organic legate de structura organizatorică a societăţii. Aşadar prezentarea spre aprobare Consiliului judeţean Alba, de către reprezentantul judeţului Alba în AGA, atât a proiectului de buget şi programului de activitate cât şi a structurii organizatorice este pe deplin justificată. Practic, în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la DPL Alba, Consiliul Județean nu va mai fi reprezentat ca și până acum de cei 32 de consilieri, ci de Victor Secară ca și reprezentant desemnat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea