CJ Alba caută un realizator de film și videoclipuri pentru proiectul ”Museikon” – valoarea estimată a contractului este de 3.750 de lei
Consiliul Județean Alba a lansat invitația de participare pentru atribuirea achiziţiei directe de Servicii de producţie film în cadrul proiectului „Museikon”. Un nou muzeu al icoanei revitalizează o clădire monument istoric restaurată în Alba lulia”, valoarea estimată a contractului fiind de 3.752,75 de lei fără TVA.
Obiectul achiziţiei directe este realizarea de videoclipuri pentru facilitarea accesului publicului la semnificaţiile încă actuale ale icoanei şi a unui film referitor la pictarea ei corectă, folosind ca model icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula, pentru a ilustra simultan şi impactul social şi cultural pe care unele icoane l-au avut asupra societăţii. Se cere realizarea unui film despre pictarea conform canoanelor a unei icoane și a 4 videoclipuri pentru facilitarea accesului publicului la semnificaţiile actuale ale icoanei
Termenul de prestare a serviciului de realizare a materialelor, respectiv film şi videoclipuri este de 2 luni de la data comenzii din partea autorităţii contractante.
Potrivit caietului de sarcini al achiziției durata filmului trebuie să fie de 4-5 minute. Filmările se vor realiza în mai multe locaţii din Transilvania (Mănăstirea Nicula – jud. Cluj, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Iclod – jud. Cluj) împreună cu persoane de specialitate desemnate din partea partenerului Muzeul Naţional al Unirii Alba lulia. Filmul trebuie să conțină descrierea cu ilustrare a etapelor de execuţie a unei icoane, urmând întregul spectru de reguli pe care le-au respectat iconarii bizantini și subtitrarea vocii în limba engleză.
Videoclipurile vor avea o durată de 2-3 minute fiecare și se vor realiza sub forma unor interviuri în mai multe locaţii din ţară, respectiv Alba lulia, Bucureşti, Cluj Napoca împreună cu persoane de specialitate desemnate din partea partenerului Muzeul Naţional al Unirii Alba lulia. Pentru videoclipuri se va asigura subtitrarea în limba engleză.
În privința conținutului, videoclipul 1 – îl va avea ca locutor pe IPS Arhiepiscopul Ortodox de Alba lulia, care va vorbi despre importanţa moştenirii istorice a icoanei, despre semnificaţia ei în cult şi despre modul în care imaginea şi cuvântul conlucrează în teologia ortodoxă. Filmarea acestui videoclip se va realiza în Alba lulia.
Videoclipul 2 – va prezenta provocările la care este supus astăzi pictorul de icoane şi modul în care se mai raportează el la canonul bizantin, făcând o estimare a măsurii în care acest gen de pictură mai este unul de actualitate sau de viitor. Filmarea acestui videoclip se va realiza în Cluj Napoca în atelierul pictorului.
Videoclipul 3 – va prezenta punctul de vedere al unui copil referitor la amprenta pe care icoana o mai poate avea asupra unei copilării asaltate de gadgeturi şi informaţie secularizată. Filmarea acestui videoclip se va realiza în Bucureşti, într-un cadru considerat familiar de către persoana care va apărea în videoclip.
Videoclip 4 – va prezenta punctul de vedere al unui adult (femeie) referitor la gradul în care mai este dispusă societatea contemporană să interacţioneze cu icoana. Filmarea acestui videoclip se va realiza în Bucureşti, într- un cadru considerat familiar de către persoana care va apărea în videoclip.
În caietul de sarcini se mai precizează că transportul la locaţiile de filmare este în sarcina ofertantului, precum şi orice alte costuri legate de cazare, diurnă, alte cheltuieli, dacă este cazul. De asemenea, ofertantul se obligă ca la finalizarea contractului sa cedeze Consiliului Judeţean Alba drepturile patrimoniale asupra materialelor realizate (dreptul de reproducere prin orice mijloc şi sub orice formă, dreptul de distribuire şi de radiodifuzări şi comunicare publică).
Reamintim că proiectul ”Museikon” îşi propune restaurarea, refuncţionalizarea şi revitalizarea unei clădiri monument istoric, în scopul de a găzdui două dintre cele mai valoroase colecţii de artă veche românească – icoane şi carte veche, care vor fi şi ele puse la dispoziţia publicului prin intermediul unei expoziţii permanente, prin expoziţii temporare şi printr-o bază de date. Valoarea totală este de 9.736.394,77 lei, din care cheltuieli eligibile 8.530.937,86 lei, finanţarea se face prin Mecanismul Financiar SEE 2009 – 2014 iar durata de implementare este 18 februarie 2015 – 30 aprilie 2017.
Obiectivul general al proiectului este restaurarea şi revitalizarea unei clădiri monument istoric din Alba lulia, prin înfiinţarea unui muzeu şi facilităţi culturale.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise”
Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise” Prezent într-o emisiune la Radio Unirea FM, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a vorbit printre altele, despre efectele care se resimt la nivelul județului nostru în urma implementării renumitei „ordonanțe […]