CINEVA NU-L IUBEŞTE PE AVRAM IANCU
Din moşi-strămoşi, de la Horea şi Iancu ni se trage obiceiul acesta ce ţine de civilizaţia Apusenilor, de a cunoaşte şi promova adevărul privind istoria moţilor, a faptelor şi jertfelor acestora, a împlinirilor culturale şi istorice naţionale şi de a trudi pentru recunoaşterea şi acceptarea acestora ca parte a patrimoniului universal.
Idealurile Crăişorului Iancu ne însufleţesc, poruncile sale, rostite în spiritul dreptăţii, demnităţii şi libertăţii, ne urmăresc încă iar dorinţa sa de a-şi vedea “naţiunea fericită” ne preocupă permanent pe noi, cei care facem parte din Societatea Cultural-Patriotică “Avram Iancu” ca şi pe Dumneavoastră, dragi români de bună credinţă. Ne-am aşezat în frăţie în această uniune culturală românească, „sub aripile” tricolorului românesc, să cultivăm remarcabila personalitate a Moţului născut la Vidra de Sus, ale cărui măreţe fapte au rămas în conştiinţa noastră conturate în imaginea luminoasă a Eroului Naţional, iubit şi respectat de toţi românii, Avram Iancu.
Ne adunăm în această societate cultural-patriotică nu ca să ne pierdem în vorbe mari ori în analize şi comentarii deşarte ci ca să-i ajutăm, după putinţa noastră, pe cei care sunt învredniciţi de popor să rânduiască treburile ţării, tare sperând că vom putea să ne arătăm lumii ca un popor de oameni vrednici şi că ne merităm o soartă mai bună. Din păcate, cu greu ne trezim „din somnul” neputinţei şi al prea marii îngăduinţe, acolo unde vor să ne ţină competitorii neprieteni, liberi să-şi facă interesele după bunul lor plac.
Crăişorul Munţilor îşi dorea sincer ca naţiunea română să fie recunoscută şi aşezată, alături de celelalte naţiuni, în demnitate, cinste şi onoare.
Cineva nu-l iubeşte pe Avram Iancu. Are impresia că-l poate şterge din memoria colectivă a românilor aruncând nişte sticle incendiare în podul casei unde acesta a locuit în vremea cancelismului său târgu-mureşan. Un altul, probabil de aceeaşi teapă, poate mai înfierbântat, care l-ar fi spânzurat în piaţă publică pe Eroul Românilor, oferind astfel o lecţie de istorie privitorilor săi tineri şi adulţi, nu s-a sinchisit să-şi bată joc de regulile unui stat de drept şi să-şi vadă mai departe de viaţa sa, circulând printre noi fără să-i pese de nimeni şi de nimic. Nici atunci, nici acum, românii nu au reacţionat prompt, prin autorităţile lor, la nivelul minim al aşteptărilor. Un altcineva ne jigneşte în casa noastră, ne mustră şi se plimbă mai departe prin Transilvania cu umbrele trecutului înfăşurate în drapelul unui alt stat european. Guvernele României le-au dat voie unor astfel de călători-truditori să-şi facă programul cum vor ei, spre uluirea unui întreg popor român. Nu se ştie dacă cei vinovaţi au fost pedepsiţi sau nu.
Guvernul de acum pare mai hotărât să opereze rapid orice încălcare a legii.
Să vedem!
Biroul Executiv al Consiliului Naţional
al Societăţii Cultural-Patriotice
”Avram Iancu”
Cluj-Napoca,29 mai 2012
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Curtea Constituțională a României amână decizia cu privire la alegerile prezidențiale și anularea turului I
Curtea Constituțională a României amână decizia cu privire la alegerile prezidențiale și anularea turului I Curtea Constituțională a României ( CCR ) amână decizia cu privire la alegerile prezidențiale pentru luni, 2 decembrie 2024, ședință în care va soluția cererea de anulare a turului I al alegerilor prezidențiale. Citește și: Dacă se reiau alegerile prezidențiale […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei 2024
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2024. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Actualitateacum 3 ore
MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2024: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 2 zile
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Actualitateacum 13 ore
29 noiembrie: Ziua Infanteriei Marine Române