Cetatea Alba Iulia, pe locul doi în TOP DESTINAȚII din România, recomandate de Trip Advisor – „cea mai mare comunitate de turiști din lume“
Cetatea Alba Iulia se află pe locul doi în topul destinațiilor recomandate din România, pe cunoscutul portal turistic Trip Advisor, un site destinat turiștilor din lumea-ntreagă. Poziția ocupată este datorată voturilor primite din partea turiștilor care au vizitat această fortificație. În acest moment, peste 100 de turiști din țară și din străinătate au postat recenzii, după ce au respirat ”aerul istoriei” în mijlocul fortificației.
Majoritatea dintre cei care și-au lăsat impresiile despre Cetate o consideră drept destinație de excelență (94) și foarte bună (19).
”Cetatea este de departe atracția de top în Alba Iulia, oferindu-vă în interior unul dintre cele mai importante momente din istoria României”, scrie pe forum unul dintre cei care au vizitat Cetatea Alba Carolina. Totodată, acesta a ținut să amintească și de ceremonia de schimbare a gărzii, care poate fi urmărită atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte, când este mai spectaculoasă și se trag salve de tun.
Un alt turist consideră Cetatea Alba Carolina un obiectiv european, precizând că ”te poți plimba o zi întreagă în fortificație, pe jos sau cu bicicleta, și nu te plictisești.
Altă persoană care a vizitat Cetatea consideră că fortăreața, frumos restaurată, trebuie neapărat văzută. ”E situată în centrul orașului Alba Iulia, are o mulțime de atracții (Catedrala Reîntregirii Neamului, Muzeul Național al Unirii). Zidurile exterioare, porțile și fostele șanțuri de apă sunt frumos refăcute. Sunt o mulțime de locuri unde se poate lua masa, relaxa sau cumpăra diverse suveniruri”.
Alt străin spune că Cetatea Alba Carolina este minunată și că ar trebui vizitată atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte, când este luminată ”maginifc”. ”Accesul este gratuit 24 de ore”, a precizat acesta.
”Cetatea este ca un oraș mic, ”, a spus un alt turist impresionat de ce a văzut aici.
Unii dintre cei care au și-au lăsat impresiile au ținut să spună că Cetatea ar trebui vizitată de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, pentru a vedea spectacolele și parada miltară, dar au adus aminte și de blocul A2 din oraș care a fost translatat pentru a crea bulevardul.
Citiți și Mutarea blocului A2 din Alba Iulia, cu 80 de apartamente, în greutate de 7.600 de tone
”Cetatea Alba Carolina este una dintre cele mai impresionante edificii din toată Europa. Frumos restaurată sub auspiciile Comsiei Europene, această „regenare” și „renaștere” este un ”must see” pentru oricine planifică o vizită în România”, este o altă impresie a unuia dintre turiști.
TripAdvisor.com, care se recomandă ca fiind „cea mai mare comunitate de turiști din lume“ (3,5 milioane de utilizatori înregistrați), a devenit în ultima vreme un ghid de vacanțe și călătorii foarte credibil în rândul utilizatorilor de internet. Majoritatea informațiilor privind o anumită destinație sunt postate de utilizatorii site-ului, care au văzut la fața locului cum se prezintă situația. Trecând peste subiectivismul utilizatorilor care-și împărtășesc propriile impresii de călătorie, ghidul on-line relevă celor interesați informații destul de detaliate privind experiențele care pot fi trăite pe viu.
Impresiile despre Cetatea Alba Carolina au fost lăsate de turiști din țară, dar și din Grecia, Olanda, Germania, Italia, SUA, Franța, Luxemburg, Irlanda, Marea Britanie, Suedia, Israel, Singapore, Australia, Spania și altele.
Pe primul loc în topul celor mai votate destinații din România este Castelul Peleş, Sinaia, urmat de Cetatea Alba Iulia, apoi Mănăstirea Suceviţa (Suceava). Pe locul patru este Piaţa Mare din Sibiu. În top, mai sunt meționate destinații precum Mănăstirea Bârsana (Sighetu Marmaţiei), Biserica Stavrapoleos (Bucureşti), Ateneul Român (Bucureşti), Piața Sfatului (Braşov), Mănăstirea Voroneţ (Gura Humorului) sau Biserica celor Trei Ierarhi din Iaşi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii