Certificatul COVID la locul de muncă. Alexandru Rafila: „Ideal era să-l avem în septembrie. Semnificația lui a scăzut în timp”
Certificatul COVID la locul de muncă. Alexandru Rafila: „Ideal era să-l avem în septembrie. Semnificația lui a scăzut în timp”
Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat duminică, pentru B1 TV, că obiectivul său nu a fost neapărat introducerea certificatului verde COVID la locul de muncă, deci nu se poate spune că neimplementarea acestuia e un eșec al lui. Obiectivul lui, în schimb, a fost și e de a ține sub control pandemia.
Rafila a mai afirmat că, oricum, certificatul trebuia impus în septembrie și că importanța lui scade pe măsură ce ne apropiem de vârful valului COVID, iar apoi de trendul descrescător al numărului de infectări.
„N-am spus că am neapărat acest obiectiv, el era unul dintre elementele sau instrumentele de sănătate publică care să ducă la controlul pandemiei, ăsta era obiectivul meu. Semnificația, dacă vreți, a certificatului verde a scăzut în timp, pentru că transmisibilitatea, după cum observați, nu e influențată la fel ca la valul precedent. Ideal era să avem acest certificat în septembrie, încât să prevenim decesele din octombrie și noiembrie.
Acum, și în general, dacă discutăm de certificatul verde, trebuie aplicat rapid înainte de o creștere abruptă a numărului de îmbolnăviri. Din această cauză cred că adoptarea unui astfel de instrument când s-a terminat valul are o semnificație mult mai mică pentru sănătatea publică”, a declarat Alexandru Rafila.
„Discuția e de fapt în jurul vaccinării, că acest certificat ar fi stimulat vaccinarea. Eu cred că au fost mai multe greșeli care s-au făcut în timp în ce privește vaccinarea, și declarații care au fost politizate, și asumări care nu au dus la absolut nimic.
Din păcate, același trend înregistrat din noiembrie de scădere a interesului pentru vaccinare se înregistrează și acum. E bine că oferim acum și posibilitatea părinților să vaccineze copiii dacă doresc. Am făcut un site frumos și convingător pentru cei care vor să se vaccineze și-i sfătuim să-și vaccineze copiii, mai ales dacă sunt copii cu boli cronice”, a mai afirmat ministrul Sănătății.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii