Rămâi conectat

Politică Administrație

Cererea de suspendare a procedurii de revocare a procurorului general se judecă în 20 noiembrie la Curtea de Apel Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit, pentru 20 noiembrie, judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

”S-a înregistrat la noi vineri și s-a stabilit termen de judecată pentru 20 noiembrie. Obiectul e cerere de suspendare a procedurii de revocare a procurorului general”, a spus luni purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Potrivit unor surse judiciare, în paralel, Lazăr a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă împotriva actului administrativ reprezentat de raportul de evaluare pe care Toader l-a prezentat acum două săptămâni.

De altfel, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a subliniat joi că motivele de eventuală nelegalitate a procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr pot fi găsite în decizia CCR numărul 358.

„În decizia Curţii Constituţionale, decizia 358, sunt enumerate motivele de eventuală nelegalitate. Sunt limitativ enumerate, nu exemplificativ, trageţi concluzia. Nu pot răspunde eu. Sunt mulţi experţi în ţara asta”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat cu privire la intenţia lui Lazăr de a acţiona conform procedurilor legale în cazul revocării sale.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația municipiului Alba Iulia a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziționarea de autoturisme electrice și autoturisme hibrid plug-in. Citește și: Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea