Ce trebuie să știți dacă vreți să cumpărați o locuinţă scoasă la licitaţie
Preţul unei locuinţe scoase la licitaţie pentru că este executată silit este mai mic decât al unei case fără probleme. Însă, achiziţia ei are şi dezavantaje.
Casele pe care le găsim la licitaţie au de cele mai multe ori un preţ sub nivelul pieţei. Dar, încheierea unei astfel de tranzacții vine cu unele inconveniente.
De exemplu, anunțurile de proprietăți executate silit sunt mai greu de găsit, nu apar la ofertele obișnuite de vânzare. Pentru a afla datele despre o locuintă, ar trebui să consultăm site-urile băncilor, site-ul ANAF sau birourile executorilor judecătorești.
Există şi consultanță specializată în domeniu. Nu e de neglijat birocrația în achiziţia unei astfel de case.
Un alt dezavantaj: imobilele executate silit nu pot fi, de regulă, vizionate. Mai mult, există posibilitatea apariției unui conflict cu fostul proprietar, dacă acesta refuză să părăsească locuința. Problemele se pot soluţiona amiabil sau în instanță.
De asemenea, este bine să verifici și dacă există restanțe de plată la întreținere.
sursa:digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole. În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit […]