Ce soartă va avea fabrica de lactate Albalact din Oiejdea, județul Alba, după închiderea a două mari astfel de fabrici din țară
După ce fabricile de la Floreni și Vatra Dornei vor fi închise, producția pentru portofoliul brandului LaDorna se va împărți între fabrica Albalact din Oiejdea, județul Alba și fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, județul Covasna.
Fabricile Dorna Lactate din Floreni și Vatra Dornei, aflate în portofoliul companiei franceze Lactalis, vor fi închise până la sfârșitul lunii august, iar toți angajații vor fi concediați, potrivit unui comunicat al companiei.
”Grupul Lactalis a decis închiderea unităților de producție Floreni și Vatra Dornei din cadrul societății Dorna Lactate. Brand-ul LaDorna și societatea Dorna Lactate își continuă, însă, existența în România, iar portofoliul de lactate LaDorna va fi produs în celelalte fabrici românești ale grupului”, arată comunicatul.
”Am fost nevoiți să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activității în cele două fabrici, luând în considerare și noua realitate economică care ne determină să fim mai atenți la operativitatea business-ului nostru în România și să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie. A fost o decizie grea, însă cel mai important este că putem duce mai departe povestea brandului LaDorna în România, cu structurile moderne disponibile local”, spune Giampaolo Manzanotti, directorul general al Lactalis România.
Angajații afectați de măsura de concediere colectivă în fabricile Floreni și Vatra Dornei au urma să primească sprijinul companiei în a-și găsi un alt loc de muncă, fie în cadrul celorlalte societăți aparținând Grupului Lactalis în România, fie în alte companii. O parte dintre angajați va primi oferte pentru locurile de muncă disponibile în cadrul celorlalte companii românești din grup, spun cei de la Lactalis.
Brandul LaDorna a fost lansat în 1998 de omul de afaceri Jean Valvis. El a vândut în 2008 afacerea către francezii de la Lactalis, la acel moment grupul LaDorna fiind format din firmele Dorna, Dorna Lactate şi Dorna Helas, companie de distribuţie înfiinţată în Grecia.
La începutul anului 2018, Lactalis a închis fabrica La Dorna din localitatea Kogălniceanu, activitatea fiind mutată în unitatea de producţie a Albalact, companie care face parte la rândul ei din grupul Lactalis. Fabrica din Kogălniceanu, operată de firma Dorna SA, avea 96 de salariaţi.
În prezent, grupul Lactalis deţine în România companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România, Parmalat România şi Lactalis Logistic şi are peste 2300 de angajaţi şi 7 branduri româneşti (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor) – inclusiv mărci regionale (precum Friss, comercializat în judeţele Harghita şi Covasna) – şi branduri internaţionale (President, Galbani, Santal).
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Noi reguli pentru retragerea de numerar de la bancomat: Banca Transilvania oferă opțiuni pentru evitarea comisioanelor
Noi reguli pentru retragerea de numerar de la bancomat: Banca Transilvania oferă opțiuni pentru evitarea comisioanelor Banca Transilvania a introdus noi reguli pentru retragerea numerarului de la bancomat. Persoanele care au cont și card trebuie să știe că pot scăpa totuși de comisioanele de la retragerea de numerar la bancomat, chiar și numai în mediul […]
Pensii 2025: Sistemul informatic dedicat procedurii de recalculare nu este finalizat. Peste 460.000 de pensionari așteaptă de luni bune recalcurarea pensiilor
Pensii 2025: Sistemul informatic dedicat procedurii de recalculare nu este finalizat. Peste 460.000 de pensionari așteaptă de luni bune recalcurarea pensiilor Peste 460.000 de pensionari așteaptă de luni bune aplicarea recalculării pensiilor, care ar trebui să le aducă venituri mai mari datorită includerii unor sporuri și venituri nepermanente. Deși autoritățile promiseseră finalizarea procesului în luna […]
Fost ministru al Economiei: ”Când vi se spune că nu pot fi scăzute cheltuieli, arătați-le cifre. Creșterea taxelor este opțiunea ușoară pentru politicieni”
Fost ministru al Economiei: ”Când vi se spune că nu pot fi scăzute cheltuieli, arătați-le cifre. Creșterea taxelor este opțiunea ușoară pentru politicieni” Fostul ministru USR al Economiei, Claudiu Năsui, explică într-un mesaj postat online, cum pot fi reduse cheltuielile statului şi fără creşterea taxelor, referindu-se la PNDL, „alte programe pentru firme de partid”, finanţarea […]