Rămâi conectat

Curier Județean

Ce PLANURI are PNL pentru Primăria Alba Iulia – interviu cu Marius Hațegan, secretar general al partidului

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Ce PLANURI are PNL pentru Primăria Alba Iulia – interviu cu Marius Hațegan, secretar general al partidului

Domnule Marius Hațegan, suntem aproape de debutul unui an preelectoral. Cum apreciați activitatea PNL și, mai ales a PNL Alba Iulia, având în vedere faptul că mai e puțin până când toate partidele vor intra într-o perioadă intensă, ca manifestare politică?

– PNL rămâne într-o relație permanentă cu cetățeanul, nu doar pe durata unui contract, să-i spunem, electoral. E un mesaj pe care l-am garantat și l-am transmis prin toți mesagerii noștri, cei 60 de primari pe care-i avem, către toate comunitățile, în fiecare an, nu doar o dată la patru ani. Prin urmare, ne-am bazat mereu pe implicare și responsabilitate, deci nu facem eforturi deosebite să intrăm într-un an preelectoral, ci pur și simplu mergem, natural, mai departe, umăr la umăr. Politic, în județul Alba, rezultatele și competența sunt cele care netezesc drumul către electorat. Prefer, oricând, să vă spun și să discutăm despre ce le datorăm oamenilor, ce s-a făcut și ce urmează, decât despre strategii sau jocuri politice.

Ziarul Unirea: Și ce le datorați oamenilor?

Certitudini și dezvoltare. Investiții care să-i facă să trăiască mai bine. Rețineți că Alba are o echipă de primari care-și pun, aproape zilnic, semnătura pe proiecte de sute de milioane de euro, știu să cheltuie banii europeni, susțin companii care fac locuri de muncă bine plătite și acoperă, prin munca lor, toate minusurile pe care le aduc vremurile, mai clar, crizele. Și nu pentru că le-o cere cineva, ci pentru că așa simt. Județul e brăzdat de astfel de exemple. Știe toată lumea ce înseamnă Sebeș sau Blaj ca forță economică locală, ce culoar de performanță administrativă avem pe ruta Sebeș – Aiud – Ocna Mureș, ce înseamnă munca unor primari ca cei din zona montană a județului, plus ce pot și cât sunt de determinați toți ceilalți colegi, din toate localitățile. Amfitrionii locali ai performanței administrative sunt cei care au adus la ultimele alegeri locale aproximativ 75 000 de voturi. O să depășim acest rezultat!

Da, județul Alba e o oglindă în care, dacă privești, par să se vadă rezultatele unei echipe închegate. Dar să nu uităm de marea pierdere pe care PNL a avut-o la Alba Iulia. Cum veți face să recuperați municipiul fanion, reduta lui Mircea Hava? Moment care a adus schimbări interne și a arătat că nu există o disponibilitate totală la unitate.

Pe bună dreptate, în politică e loc de multe nuanțe și capricii. Nu se joacă întotdeauna și exclusiv pe competență și performanță. Uneori, karma votului schimbă destinatarul de drept, merituosul, cel care a avut de parte lui toate motivele să câștige, cu varianta pe care o majoritate o preferă fără neapărat să-ți răspundă la întrebarea „De ce?” Iar la Alba Iulia, după ani de zile în care racheta Mircea Hava a dus partidul în „cosmosul electoral” electoratul ne-a arătat că se poate și altfel. E un caz de studiu, la care încă se dau explicații argumentate. Ce pot să vă asigur este că, față de alte partide, un astfel de eșec ne dă și mai multe argumente de a strânge rândurile. În ciuda unor momente influențate de acest rezultat, și chiar dacă toți am simțit un nod în gât, suntem oameni care știu să transforme dezamăgirea în motive de a merge mai departe. Iar dacă ne referim la alegerile interne, asigur pe oricine că în amontele oricărei percepții publice, și să nu ne ascundem după deget pentru că s-a discutat mult pe această temă, PNL a știut să conserve mereu avantajele interne cele mai de preț, ECHIPA și UNITATEA. Iar asta pentru că atât Mircea Hava cât și Ion Dumitrel sunt doi lideri care vor rămâne o lecție cât pentru o viață.

Ziarul Unirea: Ce se întâmplă la Alba Iulia? Întârzie anunțarea candidatului PNL.

Greșit! PNL Alba Iulia nu este un partid prin în menghina lamentărilor și nici în limitele calendarului. Pentru că în bara de căutare, exact ca și când dai „search” la calculator, nu stă un nume, ci stau oamenii, albaiulienii. Să ne-nțelegem o dată pentru totdeauna! Oricâtă politețe am pretinde cuvintelor ce pot descrie o situație, Alba Iulia nu merge în direcția bună. Iar noi nu căutăm soluția unei figuri proeminente care să-l excludă pe actualul primar, pentru că scopul nu este de a avea candidatul care să-l bată pe Gabriel Pleșa. E de notorietate că avem acest top al celor care pot face asta și e la noi în ogradă. Însă, datoria noastră este să avem un candidat de care să se lege următorii ani de dezvoltare, să știm clar ce proiect de oraș oferim oamenilor. Știu că e în deprinderea presei să întrebe cine. Aș prefera să discutăm mai mult despre ce veți face pentru albaiulieni. Și vom reveni pe această listă de priorități. În toată această perioadă am fost implicați în susținerea unor proiecte care vor aduce schimbări majore orașului, de la finanțarea guvernamentală pe Anghel Saligny a lucrărilor din zona Racoviță, până la Centura de Nord, un nou corp de spital cu heliport, o parcare supraterană și alte proiecte majore. Da, urmează să articulăm public cine este candidatul care se leagă cel mai bine de dezvoltare, autonom și cu capacitatea de a realiza ce comunică, interesat de ce așteaptă albaiulienii. Alături de o echipă care să readucă starea pe care Alba Iulia a avut-o. Nu ne somați să punctăm persoana, ci mai degrabă cereți-ne lista cu prioritățile pe care le vrem rezolvate pentru Alba Iulia. Însă, vă garantez că cel pe care-l vom anunța anul următor, ca și candidat, va veni și cu priceperea, și cu echipa. Pentru că EHIPA e mai importantă decât ideea de a miza pe un singur om care poate rezolva orice.

Ziarul Unirea: Ce le doriți cititorilor noștri la final de an?

Nu am doar speranța că va fi un an mai bun, ci le garantez că se poate și că așa va fi! Sărbători fericite, alături de toți cei dragi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | INCENDIU în satul Goești, din comuna Vidra: Resturi lemnoase, cuprinse de flăcări. Intervin pompierii din Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | INCENDIU în satul Goești, din comuna Vidra: Resturi lemnoase, cuprinse de flăcări. Intervin pompierii din Câmpeni Un incendiu a izbucnit joi noaptea în satul Goești, din comuna Vidra, unde resturi lemnoase au luat foc. Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU la o anexă gospodărească din Arieșeni: Intervin pompierii cu trei autospeciale Secția de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea