Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Ce înseamnă managementul timpului şi cum îţi poate lungi ziua (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

În ultimii ani tot mai multe persoane se plâng că nu le mai ajunge ziua să rezolve toate problemele şi sarcinile zilnice. Facem totul pe fugă, începând de la primele ore ale dimineţii când parcă nu-ţi mai ajunge timpul să să te aranjezi, să prepari micul dejun, să pregăteşti copiii pentru o  nouă zi sau să bei cafeaua în linişte. Potrivit specialiştilor, se pare că cei mai mulţi dintre noi nu mai ştiu să-şi planifice eficient timpul, indiferent dacă sunt acasă sau la serviciu.

Este cazul să aplici un management eficient al timpului care va avea ca efect mai puţin stres, mai mult timp liber. Este ştiut că atunci când ştii ce ai de făcut stresul se reduce. O planificare eficientă a timpului va reduce oboseala şi va creşte concentarrea asupra lucurilor cu adevărat importante, eliminând mărunţişurile mâncătoare de timp.

Iată câteva sfaturi care vin în sprijinul unei organizări eficientă a timpului tău.
Pentru a-ţi îmbunătăţi programul zilnic, pentru început trebuie să analizezi ce anume faci pe parcursul fiecărei zile timp de o săptămână, perioadă în care ar fi bine să notezi care-ţi sunt activităţile zilnice. Întâi alege un model pe placul tău de ceasuri de barbati de la Fashion Days şi începe să observi ce faci în fiecare zi şi cât timp aloci fiecărei activităţi. Astfel vei reuşi să stabileşti cât de multe poţi realiza într-o zi să te concentrezi pe activităţile care chiar merită timpul alocat.
Următorul pas este să îţi stabileşti priorităţile şi să elimini sau să împuţinezi timpul alocat activităţilor mai puţin importante.

Analizează lista de sarcini importante şi asigură-te că ai identificat importanţa şi urgenţa fiecărei activităţi zilnice.

Un alt pas spre organizarea eficace a timpului este să pregăteşti de seara o listă cu ce ai de făcut a doua zi. Ar fi indicat să treci pe lista absolut tot, pentru că doar aşa vei avea un tablou complet. Chiar dacă lista e prea lungă şi nu vei reuşi să faci un anumit lucru, este mai uşor de reprogramat fără a încărca inutil timpul zilei următoare.

Unul dintre cele mai importante şi în acelaşi timp simple sfaturi de organizare a timpului care teoretic se poate realiza extrem de uşor, însă în practică se dovedeşte foarte greu de respectat se referă la concentrare. Concentrează-te pe ce ţi-ai propus să faci şi nu te lăsa distras până nu duci la capăt ce ţi-ai propus.
După doar o săptămână de management al timpului vei avea surpriza să constați că ți-a rămas timp să faci ordine la hanorace și să alegi unul în care te simți bine pentru a ieși în oraș cu prietenii sau la orice fel de activitate în aer liber.

sursa foto: fashiondays.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ÎPS Teodosie, despre atei: Negarea existenței lui Dumnezeu, lipsă de sănătate mintală

Bera Larisa

Publicat

în

ÎPS Teodosie, despre atei: Negarea existenței lui Dumnezeu, lipsă de sănătate mintală Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a făcut noi declarații controversate în ceea ce privește ateii, afirmând că negarea existenței lui Dumnezeu este un semn de lipsă de sănătate mintală. Citește și: ÎPS Teodosie: Cei care fac cununia religioasă sâmbăta, rămân mereu sub un blestem. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea