Ce conţin roşiile din supermarketuri: Cum se „coc” în doar câteva ore
Ce conţin roşiile din supermarketuri: Cum se „coc” în doar câteva ore
Roșiile cultivate industrial s-ar putea să nu aibă niciodată șansa de a se coace complet. Acestea sunt culese cât sunt încă verzi pentru a le menține ferme și pentru a fi mai puțin susceptibile de a se lovi în timpul transportului.
Pentru a le spori farmecul, acestea sunt ulterior pulverizate cu etilenă, un gaz natural care se degajă din fructul de pe viță de vie. Dar rezultatul final este de obicei lipsit de gust, deoarece majoritatea roșiilor moderne nu sunt coapt, sunt doar roșii.
În încercarea de a repara roșiile din supermarketuri, cercetătorii din Florida au analizat 398 de tipuri diferite, inclusiv roșii moderne, roșii de familie și roșii sălbatice, și au identificat compoziția chimică și genetică a fiecăreia dintre ele.
Ei au pus un grup de consumatori să testeze gustul a 101 soiuri, comparând preferințele grupului cu rezultatele genomice. Au ajuns la 13 compoziții genetice care, cel mai probabil, sunt responsabile pentru aroma roșiilor.
Roşiile din supermarketuri se „coc” în doar câteva ore
Pentru cultivatorii industriali, totul se reduce la priorități. Consumatorii doresc să fie disponibile pe tot parcursul anului, așa că fermierii au început să își selecteze plantele pentru calități precum fermitatea, durata de depozitare, randamentul mare și rezistența la boli, spun specialiștii.
„Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roşii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roşii care vin din afara ţării, sunt crescute pe o suprafaţă de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă şi se spreyaza tot ce înseamnă elemente nutritive şi tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău.”, spune Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.
Dar, pe măsură ce cultivatorii au cultivat roșiile pentru a îndeplini aceste priorități, aroma s-a diminuat treptat, iar astăzi tehnologiile avansate au dus și la creșterea forțată a roșiilor, același specialist explicând care este procesul roșiilor coapte din supermarketuri:
„Atunci când un supermarket are nevoie se comandă cu 24 ore înainte. Roşiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanţă care le da acea culoare frumoasă de roşu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-şi schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial”, a mai spus Cosmin Popescu.
Deși nu ar trebui să se întâmple așa, specialiștii spun că scopul final este de a obține o roșie la fel de dulci ca și cum ar fi crescut în propria grădină, dar suficient de rezistente pentru a ajunge la magazinul alimentar în timpul iernii.
În prezent, echipe de cercetători studiază cinci sau mai multe gene, iar reproducerea poate dura câțiva ani, dar cercetătorii spun că aceste informații sunt acum disponibile pentru oricine dorește să își reproducă propriul soi. Studiul estimează că o roșie cultivabilă, care să fie atât durabilă, cât și gustoasă, ar putea fi cultivată în aproximativ trei până la cinci ani, dar, „totul depinde de cât de norocoși suntem”.
Sursa: playtech.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan