Ce bunuri confiscate mai vinde Fiscul, în județul Alba: Pungi cu semințe, măturoaie, motorină, bere, dar și cratițe, blugi folosiți și bijuterii
Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Alba scoate la vânzare, în vederea valorificării, mai multe bunuri confiscate sau intrate în proprietatea privată a statului, între acestea numărându-se pungi cu semințe, măturoaie, motorină în bidoane de plastic, haine noi sau folosite, dar și pachete de zahăr, cratițe coșuri și bijuterii.
Purtătorul de cuvânt al AJFP Alba, Iulia Mireștean, a declarat, miercuri, pentru ziarulunirea.ro, că bunurile scoase la vânzare în vederea valorificării se află în magazinul de articole de menaj ”Gospodarul meu” din Alba Iulia, situat pe bulevardul Republicii, la numărul 111. Acesta nu aparține AJFP Alba, iar proprietarul său a câștigat licitația pentru acest serviciu și primește procent din vânzări.
În prezent, între obiectele scoase la vânzare se numără măturoaie confecționate artizanal din nuiele, la prețul de 5 lei bucata, cratițe emailate roșii cu buline, dar cu defecte, la prețul de 6 lei bucata, dar și coșuri confecționate artizanal din nuiele, la 8 lei bucata.
Totodată, se vând și bijuterii, între care inclusiv verighete de argint cu pietre incolore și albastre, la prețuri între 5 și 10 lei, în funcție de gramaj.
Pe de altă parte, o pereche de blugi pentru dame, folosiți, se vinde cu 6 lei, în vreme ce o geacă PUGU costă 15 lei, papuci sport fashion – 15 lei, pantaloni tip colanți, trei sferturi – 4 lei, iar o pereche de blugi Tian Xing – 7,5 lei.
O sută de litri se motorină se vând în cinci bidoane din plastic, la prețul de 1,8 lei litru, 5 litri de apă de izvor plată – 2,25 lei, iar un PET de bere la 2,8 lei, în vreme ce PET-urile de suc, la 2,5 litri, se vând cu 1,4 lei. Sunt scoase la vânzare și două pungi cu semințe de floarea soarelui, la 0,7 lei bucata, pungi cu ouă de ciocolată la prețul de 2 lei, dar și pachete de zahăr, cu 2 lei, și PET-uri cu ulei alimentar la 3 lei.
Husele pentru telefon din materiale de plastic costă 1,5 lei, un set de ceasuri de mână, bărbătesc și femeiesc, 40 de lei, iar o undiță telescopică de patru metri, folosită, doar 12 lei.
Totodată, în stocurile instituției s-a aflat și o bâtă ciobănească în lungime de 1,3 metri, prevăzută cu măciucă și inel metalic, folosită, însă s-a vândut.
Aceste bunuri au fost confiscate de organele de control ale statului, între care Poliție și Direcția Antifraudă, și sunt valorificate de AJFP Alba, instituție subordonată Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Cel mai adesea bunurile se confiscă din cauza lipsei documentelor de proveniență.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii