Rămâi conectat

Actualitate

Câți BANI cer profesorii care fac meditații, în era COVID-19. ,,Avem solicitări la fizică, chimie, biologie, clase mici”

Ioana Oprean

Publicat

în

Nemulțumiți de orele în format hibrid sau de lecțiile online la care participă copiii, părinții caută soluții mai eficiente. Sumele nu par să reprezinte un obstacol atunci când vine vorba despre alegerea profesorilor.

Emanuel este elev în clasa a opta. Școala la care învață a aplicat un scenariu hibrid inclusiv pentru clasa lui, din lipsă de spații. Băiatul recunoaște că nu au avut parte de ore predate prin transmisie online, așa că învață asiduu la meditații.

„Meditațiile mă ajută în primul rând să mă pregătesc (…) pentru examen. Nu am primit decât de făcut temele, doar stăm și ne uităm pe pereți”, a spus băiatul.

El a susținut că nu a avut ore pe platforma online.

Părinții lui îl duc săptămânal la meditații la română, matematică și alte trei materii pentru liceul vocațional la care vrea să ajungă Emanuel.

Anemari Necșulescu, părinte: „În așa-zisa perioadă online nu au fost niciun fel de cursuri și singurul contact cu materiile importante română și matematică au fost meditațiile. În medie o ședință costă 100 de lei. Anul acesta eforturile noastre și bugetul familiei merg pentru pregătirea fiului pentru intrarea la liceu”.

Tot mai mulți părinți caută meditatori în această perioadă. La un centru educațional din Capitală, telefonul sună încontinuu.

Cătălin Dicu, fondator al unui centru educațional: „Este o creștere și solicitările vin și pentru discipline pentru care noi nu am organizat și clase. În trecut făceam (pregătire – n.r.) cu copiii care se pregăteau de olimpiade, concursuri internaționale, acum avem solicitări la fizică, chimie, biologie, clase mici”.

Prețul unei ședințe este de 95 de lei, iar un pachet de lecții costă 380 de lei pe lună. Nici cadrele didactice nu pierd timpul în aceste zile.

Dacă dorim să găsim anunțuri de meditații, pe un site specializat găsit 758 de rezultate pentru București-Ilfov, iar în ultimele 24 de ore au fost publicate 60 de anunțuri doar pentru această zonă.

Reporterul Digi24 a contactat aleatoriu câțiva profesori pentru a solicită meditații.

Profesor: Pentru clasa a 6-a pe ora, dacă îl aduceți să ne vedem față în față este 90 de lei pentru 2 ore

Reporter: Am preferă față în față, e posibil?

Profesor: Bineînțeles că e posibil cu măsurile ce se impun, dar aș preferă să îl aduceți dvs spre mine, că timpul asta e cam, sunt profesor și nu prea am timp să ajung la domiciliu.

Reporter: 90 de lei fie că ne vedem, fie că facem online?

Profesor: Da, eu sincer aș preferă online, e și programul foarte aglomerat acum.

Oana Moraru, expert în educație: „Pe de o parte e vorba de fricile justificate ale părinților, pe de altă parte și de încurajări din partea profesorilor care se văd, unii dintre ei, mai fără conștiința, într-o situație benefică financiar. E mai ușor să stai acasă să predai online, să faci și meditații.

Peste tot în lume există acest sistem de pregătire, doar că la noi a scăpat de sub control, a devenit alternativă de supraviețuire la un sistem prost și în decădere”.

Potrivit unui raport al Ministerului Educației, 47 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a și 42 la sută dintre cei de clasa a XII-a au participat frecvent la meditații sau pregătire suplimentară în perioada suspendării cursurilor față în față.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Jale! Deficitul în primele 6 luni din 2025 mai mare decât anul trecut: Salariile bugetarilor au continuat să crească masiv

Lucian Daramus

Publicat

în

Jale! Deficitul în primele 6 luni din 2025 mai mare decât anul trecut: Salariile bugetarilor au continuat să crească masiv Execuţia bugetului general consolidat în primele şase luni ale anului 2025 s-a încheiat cu un deficit de 69,80 miliarde lei, respectiv 3,68% din PIB faţă de deficitul de 63,67 miliarde lei, respectiv 3,62% din PIB […]

Citește mai mult

Actualitate

Angajații de la Finanțe, evaluați de superiori pe baza a ce au „muncit”: Rapoarte scrise zilnice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Angajații de la Finanțe, evaluați de superiori pe baza a ce au „muncit”: Rapoarte scrise zilnice Începând cu 1 august 2025, angajații din aparatul Ministerului Finanțelor vor transmite zilnic, în scris, către superiorul direct, în detaliu, ce activități au desfășurat în ziua respectivă, la birou. Coordonatorii de servicii şi direcţii vor întocmi săptămânal rapoarte sintetice, […]

Citește mai mult

Actualitate

Vacanţele din perioada verii, raiul spărgătorilor de case și apartamente. Cum ne protejăm locuința și la ce trebuie să fim atenți când plecăm de acasă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Vacanţele din perioada verii, raiul spărgătorilor de case și apartamente. Cum ne protejăm locuința și la ce trebuie să fim atenți când plecăm de acasă Vacanța este un moment mult așteptat, plin de emoții și anticipare. Însă, este esențial să iei măsuri de securitate adecvate pentru a-ți proteja casa atunci când ești departe. Gândirea proactivă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea