Câte arme trimitem Ucrainei? Ministrul Economiei respinge afirmațiile șefului Armatei Ruse, care susține că România e al patrulea furnizor de armament
Câte arme trimitem Ucrainei? Ministrul Economiei respinge afirmațiile șefului Armatei Ruse, care susține că România e al patrulea furnizor de armament
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a respins marți afirmaţiile privind livrarea de arme către Ucraina, precizând că la instituţia pe care o conduce nu există contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produse în România, transmite Agerpres.
El s-a referit la declarația de vineri a șefului Statului Major General al armatei Ruse, Valeri Gherasimov, care plasase România pe locul patru între furnizorii de armament pentru Ucraina, după SUA, Marea Britanie și Polonia.
„Sunt afirmaţii ale unor oficiali de care eu nu am cunoştinţă. Ceea ce pot să vă spun este că Ministerul Economiei nu are cunoştinţă despre contracte directe realizate între companiile româneşti cu companii sau cu autorităţi ucrainene. Aceste afirmaţii legate de potenţiala livrare a acestor produse sunt, din punctul meu de vedere, afirmaţii care nu sunt fundamentate corespunzător. La Ministerul Economiei nu avem în acest moment contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produsă în România”, a declarat ministrul Florin Spătaru marţi la Craiova, potrivit Agerpres.
”Cele mai mari cantități de armament au fost livrate Ucrainei de SUA, Marea Britanie, Polonia și România”, a declarat vineri Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, care a făcut afirmațiile într-un discurs oficial.
Gherasimov, cel mai influent militar din ierarhia rusă, a mai spus că ”totalitatea ajutorului financiar al Occidentului acordat Ucrainei a fost de aproape 100 de miliarde de dolari”.
Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse a făcut declarațiile la Moscova, într-un briefing în fața atașaților militari ai statelor străine. El a vorbit, în special, despre modul în care decurge invazia rusă în Ucraina, pe care a calificat-o drept ”operațiunea militară specială a Rusiei pentru protejarea Donbasului”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]