Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Cărucioare inteligente pentru cumpărături în supermarketuri, din 2025: Dotări cu tehnologii moderne, precum NFC și coduri QR

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Cărucioare inteligente pentru cumpărături în supermarketuri, din 2025: Dotări cu tehnologii moderne, precum NFC și coduri QR

Începând din 2025, cărucioarele de cumpărături din supermarketuri, vor fi înlocuite cu unele inteligente, care vor fi dotate cu sisteme smart, precum NFC (Near Field Communication) și coduri QR.

Citește și: Prețurile la alimente vor exploda în toamna aceasta: Ce produse de bază vor deveni un lux pentru români

Cărucioarele vechi, care solicitau o monedă pentru deblocare, vor fi înlocuite treptat de noile modele smart. Începând cu 2025, cumpărătorii vor putea accesa cărucioarele simplu și rapid prin intermediul telefoanelor mobile, fie prin apropierea acestora de un cititor NFC, fie prin scanarea unui cod QR. Această schimbare elimină nevoia de a căuta monede și rezolvă problemele frecvente ale vechilor sisteme de blocare.

Cum funcționează noul sistem?

Noile cărucioare inteligente nu doar că facilitează accesul, dar vor înregistra automat produsele adăugate în coș, simplificând procesul de plată. Astfel, cumpărătorii vor putea să finalizeze achizițiile direct de pe telefonul mobil, evitând cozile la casele de marcat și accelerând întreaga experiență.

Avantaje și provocări

Pe de o parte, noile tehnologii oferă multiple avantaje, cum ar fi eliminarea cozilor, rapiditatea și ușurința plății, dar și posibilitatea de a oferi oferte personalizate bazate pe datele colectate despre obiceiurile de cumpărare. Pe de altă parte, această automatizare ar putea reduce numărul locurilor de muncă din sectorul casierilor, ridicând preocupări cu privire la impactul pe piața muncii. De asemenea, unii consumatori ar putea avea rețineri în privința partajării datelor personale în timpul cumpărăturilor.

Astfel, supermarketurile sunt dispuse să facă această tranziție, considerând că îmbunătățirea experienței de cumpărături și reducerea timpilor de așteptare sunt esențiale în era digitală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

4 octombrie 2024 | COD GALBEN de VÂNT puternic Alba și alte județe din țară: La munte, rafalele vor depăși 70 – 80 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

4 octombrie 2024 | COD GALBEN de VÂNT puternic Alba și alte județe din țară: La munte, rafalele vor depăși 70 – 80 km/h Meteorologii ANM au emis vineri dimineața o atenționare cod galben de vânt puternic valabilă în intervalul orar 10.00-21.00, în Alba și alte județe din țară. În intervalul menționat, vântul va avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea