Carduri electronice de carburant pentru transport pentru persoanele cu dizabilități: Beneficiarii trebuie să depună cereri la DGASPC
Carduri electronice de carburant pentru transport pentru persoanele cu dizabilități: Beneficiarii trebuie să depună cereri la DGASPC
Persoanele cu dizabilități vor primi carduri electronice de carburant pentru transport, a anunțat Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).
Astfel, spune secretarul de stat, pentru alimentarea cu carburant, persoanele cu handicap grav vor beneficia de 1.500 de lei – sumă anuală.
De asemenea, persoanele cu handicap accentuat vor primi o sumă anuală de 750 de lei, explică, miercuri, Cristian Vasilcoiu.
În plus, menționează oficialul din Ministerul Muncii, persoanele care nu dețin autoturisme pot opta pentru bilete de transport interurban cu trenul sau autocarul.
„Persoanele cu dizabilități vor primi carduri electronice de carburant pentru transport!
Citește și: Salarii mai mari pentru directorii și directorii adjuncți ai școlilor: Salariul brut lunar va ajunge până la 11.812 lei
Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.
Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative. Persoanele care nu dețin autoturisme pot opta pentru biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul.
Prevederile se regăsesc în Hotărârea de Guvern adoptată astăzi”, a precizat secretarul de stat.
Beneficiarii trebuie să depună cereri la DGASPC
„Procedura de acordare a drepturilor la transport gratuit pentru persoane cu dizabilități a fost simplificată și a fost introdus cardul electronic de carburant”, a comunicat Ministerul Muncii.
„Guvernul a simplificat procedura de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat și a introdus o nouă modalitate de acordare, respectiv cardul electronic de carburant.
Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant și/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.
Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie și decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiția ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului.
Metoda alternativă pentru cei care nu dețin autoturisme sunt biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul.
Opțiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), de către persoana cu dizabilitate ori de către oricare din următoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoțitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecție socială”, precizează instituția condusă de Simona Bucura-Oprescu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Radu Georgescu: JPMorgan, cea mai mare bancă din lume, a pariat că leul se va devaloriza 20%. România, o miză mare pentru traderi din cauza deficitelor
Radu Georgescu: JPMorgan, cea mai mare bancă din lume, a pariat că leul se va devaloriza 20%. România, o miză mare pentru traderi din cauza deficitelor Radu Georgescu a făcut marți o paralelă între ce s-a întâmplat în Marea Britanie în urmă cu 30 de ani, când lira s-a devalorizat 25%, într-o zi, zi rămasă […]
Examenul de Bacalaureat 2025: Programa la matematică și calendarul sesiunilor de vară și de toamnă
Examenul de Bacalaureat 2025: Programa la matematică și calendarul sesiunilor de vară și de toamnă Examenul de Bacalaureat este un indicator de competențe academice ce testează cunoștințele acumulate de elevi pe parcursul celor patru ani de liceu. Diploma de Bacalaureat este recunoscută internațional, ceea ce poate facilita accesul la universități din alte țări și poate […]
Pensii 2025: Pensiile, plătite cu prioritate. Precizările ministrului Finanțelor Salariile și pensiile vor fi plătite cu prioritate, iar restul cheltuielilor ar putea fi amânate, conform unei directive date de ministrul interimar al Finanțelor, Tanczos Barna, tuturor instituțiilor pentru a ține sub control bugetul. Printr-o circulară trimisă către toate instituțiile statului, ministrul intermar al Finanțelor, Tanczos […]