Cafeaua – stimulent al memoriei. Ce spun cercetătorii
Cafeaua – stimulent al memoriei. Ce spun cercetătorii
Oamenii de ştiinţă au descoperit că cofeina conţinuta în cafeaua tare, modifica activitatea electrica a creierului. Procesul implica o substanţă numita adenozina, care se găseşte în cantităţi mari la adulti.
De asemenea ei au mai descoperit ca cofeina previne legarea adenozinei de receptorii A1 si astfel îmbunătăţeşte memoria.
”Unii oameni nu pot începe ziua fără o ceasca de cafea, altii au nevoie de un Red Bull pentru a se mentine în forma, cofeina este substanta cea mai utilizata pe scara larga psihoactiva. Studiul nostru a aratat ca aceasta creste vigilenta, activitatea creierului si accelereaza achizitia de informatii “, a spus dr. Martin Vryogdenhil de la Universitatea din Birmingham, care a efectuat studiul.
Tot el a avertizat ca prea multa cafea pe zi poate avea efecte dăunătoare sănătatii.
În urma unui alt studiu, efectuat la începutul acestui an, s-a descoperit că o cană de cafea îţi poate stimula memoria.
Cei care au organizat studiul, cercetătorii de la Universitatea din California, au relevant că o pilula de 200 mg cu cafeină – echivalentul unei căni cu cafea – luată imediat după o sesiune de învăţare, îmbunătăţeşte memoria vizuală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde Este alertă meteo de caniculă în aceste zile în România, motiv pentru care specialiştii în sănătate publică din România recomandă populaţiei, mai ales persoanelor care suferă de inimă sau au afecţiuni respiratorii, renale sau metabolice, ca în perioadele […]
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul Originile cireşului se pierd în preistorie, fiind un pom fructifer cu un areal imens, care porneşte de undeva din Japonia şi ajunge pe coastele Africii şi până în nordul Europei. În lume, există zeci de soiuri de cireşe, de la […]
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism Slănina, un produs alimentar iubit de mulți români, s-a dovedit a fi benefică în reducerea colesterolului. Specialiștii recomandă anumite combinații pentru ca aceasta să aibă efecte maxime asupra organismului. Citește și: Zeama de varză murată sau moarea: Proprietăți și […]