Cafeaua – stimulent al memoriei. Ce spun cercetătorii
Cafeaua – stimulent al memoriei. Ce spun cercetătorii
Oamenii de ştiinţă au descoperit că cofeina conţinuta în cafeaua tare, modifica activitatea electrica a creierului. Procesul implica o substanţă numita adenozina, care se găseşte în cantităţi mari la adulti.
De asemenea ei au mai descoperit ca cofeina previne legarea adenozinei de receptorii A1 si astfel îmbunătăţeşte memoria.
”Unii oameni nu pot începe ziua fără o ceasca de cafea, altii au nevoie de un Red Bull pentru a se mentine în forma, cofeina este substanta cea mai utilizata pe scara larga psihoactiva. Studiul nostru a aratat ca aceasta creste vigilenta, activitatea creierului si accelereaza achizitia de informatii “, a spus dr. Martin Vryogdenhil de la Universitatea din Birmingham, care a efectuat studiul.
Tot el a avertizat ca prea multa cafea pe zi poate avea efecte dăunătoare sănătatii.
În urma unui alt studiu, efectuat la începutul acestui an, s-a descoperit că o cană de cafea îţi poate stimula memoria.
Cei care au organizat studiul, cercetătorii de la Universitatea din California, au relevant că o pilula de 200 mg cu cafeină – echivalentul unei căni cu cafea – luată imediat după o sesiune de învăţare, îmbunătăţeşte memoria vizuală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Urzica, planta minune a primăverii: Care sunt beneficiile urzicilor și cum le consumăm. De ce sunt contraindicate femeilor gravide
Urzica, planta minune a primăverii: Care sunt beneficiile urzicilor și cum le consumăm. De ce sunt contraindicate femeilor gravide Urzica este consuiderată planta minune a primăverii, bogată în vitamine, minerale și antioxidanți și utilizată frecvent în medicina naturistă. Pot fi consumate în diverse preparate, precum ceaiuri sau tocănițe. Urzica (Urtica dioica) este o plantă perenă […]