Rămâi conectat

Cultură Educație

Cadre didactice de la Şcoala „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, în vizită în Turcia, printr-un proiect Comenius

Alexandra Mates

Publicat

în

Scoala Ion Agarbiceanu, proiect Comenius001Un grup de patru cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia a participat, în perioada 5-8 aprilie, la cea de- a doua reuniune în cadrul proiectului Comenius “Fairy Garden, the Empire of Health”. După ce în luna februarie a acestui an au luat parte la activităţi comune cu o grădiniţă şi o şcoală în Ungaria, de această dată au vizitat Liceul sanitar din Hatay – Turcia.

La  întâlnire  au participat reprezentanţi ai celor patru ţări implicate în parteneriatul educativ multilateral: Turcia – ţara gazdă, Italia, Ungaria şi România. Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” a fost reprezentată de prof. Vinceller Alexe (coordonator proiect), prof.Maierescu Mariana Salomia (director), prof.Mîndroc Nicoleta (consilier educativ),prof. Belaşcu Anca. Toate activităţile desfăşurate pe parcursul celor 4 zile din cadrul întâlnirii s-au derulat conform programului propus de către echipa gazdă.

La Liceul sanitar din Hatay, instituţie parteneră în programul multilateral, directorul unităţii a prezentat şcoala într-o zi obişnuită de program, expoziţia de covoare şi obiecte de artizanat, precum şi grădina şcolii cu flori şi arbori ornamentali cu specific mediteranean amenajată de către elevi. Totodată elevii din clasele terminale au prezentat o activitate sanitară de acordare de prim ajutor.

Scoala Ion Agarbiceanu, proiect Comenius002Tot în Hatay fost prezentată de asemenea o grădiniţă etalon a oraşului, unde micii preşcolari au oferit vizitatorilor un program cu obiceiuri şi tradiţii cu specific turcesc, care  au relaţionat cu copiii şi cu educatoarele având loc un schimb de bune practici între cei implicaţi.

S-a vizitat în continuare oraşul Antakya, care oferă atracţii turistice de excepţie: Muzeul de arheologie, Muzeul săpunului, grotele din perioada răspîndirii creştinismului, numeroase moschei, bazarul, cartierul medieval şi portul oraşului.

Programul stabilit de către gazde a continuat cu o conferinţă, o modalitate eficientă de a promova valorile culturale şi educative din fiecare ţară parteneră şi a oferit oportunitatea unui dialog intercultural.

Activitatea a inclus schimburi de materiale, discuţii şi ateliere de lucru. Fiecare unitate şcolară implicată a prezentat stadiul de realizare si derulare a proiectului la nivel naţional, activităţile derulate în perioada noiembrie 2013- martie 2014 şi propuneri pentru produsele finale care trebuie realizate.

Următoarea întâlnire a şcolilor partenere va avea loc în Lanciano – Italia, în perioada 24-27 mai 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński Luni, 1 iulie 2024, ora 19:00, va avea loc un concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński. Citește și: JOI, 27 iunie: Noi întâlniri ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea