Cadre didactice de la Şcoala „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, în vizită în Turcia, printr-un proiect Comenius
Un grup de patru cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia a participat, în perioada 5-8 aprilie, la cea de- a doua reuniune în cadrul proiectului Comenius “Fairy Garden, the Empire of Health”. După ce în luna februarie a acestui an au luat parte la activităţi comune cu o grădiniţă şi o şcoală în Ungaria, de această dată au vizitat Liceul sanitar din Hatay – Turcia.
La întâlnire au participat reprezentanţi ai celor patru ţări implicate în parteneriatul educativ multilateral: Turcia – ţara gazdă, Italia, Ungaria şi România. Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” a fost reprezentată de prof. Vinceller Alexe (coordonator proiect), prof.Maierescu Mariana Salomia (director), prof.Mîndroc Nicoleta (consilier educativ),prof. Belaşcu Anca. Toate activităţile desfăşurate pe parcursul celor 4 zile din cadrul întâlnirii s-au derulat conform programului propus de către echipa gazdă.
La Liceul sanitar din Hatay, instituţie parteneră în programul multilateral, directorul unităţii a prezentat şcoala într-o zi obişnuită de program, expoziţia de covoare şi obiecte de artizanat, precum şi grădina şcolii cu flori şi arbori ornamentali cu specific mediteranean amenajată de către elevi. Totodată elevii din clasele terminale au prezentat o activitate sanitară de acordare de prim ajutor.
Tot în Hatay fost prezentată de asemenea o grădiniţă etalon a oraşului, unde micii preşcolari au oferit vizitatorilor un program cu obiceiuri şi tradiţii cu specific turcesc, care au relaţionat cu copiii şi cu educatoarele având loc un schimb de bune practici între cei implicaţi.
S-a vizitat în continuare oraşul Antakya, care oferă atracţii turistice de excepţie: Muzeul de arheologie, Muzeul săpunului, grotele din perioada răspîndirii creştinismului, numeroase moschei, bazarul, cartierul medieval şi portul oraşului.
Programul stabilit de către gazde a continuat cu o conferinţă, o modalitate eficientă de a promova valorile culturale şi educative din fiecare ţară parteneră şi a oferit oportunitatea unui dialog intercultural.
Activitatea a inclus schimburi de materiale, discuţii şi ateliere de lucru. Fiecare unitate şcolară implicată a prezentat stadiul de realizare si derulare a proiectului la nivel naţional, activităţile derulate în perioada noiembrie 2013- martie 2014 şi propuneri pentru produsele finale care trebuie realizate.
Următoarea întâlnire a şcolilor partenere va avea loc în Lanciano – Italia, în perioada 24-27 mai 2014.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea
Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea Profesorii pensionabili pot cere să rămână titulari chiar până la vârsta de 70 de ani! Potrivit calendarului mișcării personalului didactic, anexă a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2025-2026 aprobată prin Ordinul […]