Rămâi conectat

Actualitate

Butoane de panică la toate paturile din saloane „într-un loc accesibil pacientului” și camere de luat vederi în secțiile ATI și UPU: Amenzi între 50.000 și 200.000 lei pentru spitalele care nu vor respecta legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Butoane de panică la toate paturile din saloane „într-un loc accesibil pacientului” și camere de luat vederi în secțiile ATI și UPU: Amenzi între 50.000 și 200.000 lei pentru spitalele care nu vor respecta legea

Butoane de panică văr fi instalate la toate paturile din saloane „într-un loc accesibil pacientului” și camere de luat vederi în secțiile ATI și UPU. Amenzile vor fi între 50.000 și 200.000 lei pentru spitalele care nu vor respecta legea.

„O cameră de supraveghere video în spital în zona ATI la Spitalul Sf. Pantelimon ar fi putut lămuri imediat orice instituție a statului român ce s-a întâmplat într-un interval de 30 de zile pe secția ATI”, a explicat, pentru HotNews.ro, Emanuel Ungureanu, unul dintre cei trei parlamentari USR care, zilele trecute, au înaintat noi propuneri legislative pentru schimbarea legii sănătății.

Citește și: FOTO | O tumoră de 15 kilograme, extirpată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Intervenție chirurgicală rară, realizată de șeful secției de Obstetrică-Ginecologie

Proiectul de lege prevede obligația spitalelor de a instala butoane de panică la toate paturile din saloane „într-un loc accesibil pacientului” și camere de luat vederi în secțiile de terapie intensivă (ATI) și de primiri urgențe (UPU și CPU).

Camerele video trebuie să fie amplasate astfel încât să asigure „monitorizarea continuă a activităților medicale, fără a compromite intimitatea pacienților”. Înregistrările video vor fi stocate minimum 30 de zile, exclusiv pentru monitorizarea calității actului medical, investigarea unor eventuale incidente sau asigurarea securității pacienților și a personalului medical, potrivit proiectului de lege.

Inițiativa mai prevede ca toate spitalele de stat și private să fie obligate să instaleze „și să mențină în stare de funcționare” butoane de panică în fiecare salon în care sunt internați pacienți. Acestea vor trebui montate „într-un loc accesibil pacienților”, având rolul de a permite „semnalarea rapidă a unei urgențe medicale sau a unei situații de pericol iminent către personalul medical și de securitate al spitalului”.

Proiectul prevede și sancțiuni pentru spitalele care nu vor respecta legea, în cazul în care aceste modificări ar trece de Parlament: amenzi între 50.000 și 200.000 lei.

Inițiatorii sunt 3 parlamentari USR: Emanuel Ungureanu – vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener – medic și membru al Comisiei de Sănătate și deputata Cristina Prună.

„Instrumente normale în toată lumea civilizată”

Atât camerele video, cât și butoanele de panică lângă patul pacientului reprezintă „instrumente normale în toată lumea civilizată”, declară, pentru HotNews, deputatul USR Emanuel Ungureanu, unul dintre inițiatorii proiectului de lege. „S-au adunat în spitalele noastre incidente foarte grave care arată că aceste camere de supraveghere și butoane de panică sunt absolut utile”, arată el.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi În noaptea de 26 spre 27 octombrie, în ultima duminică a lunii, se trece la ora de iarnă 2024. Ceasurile se vor da înapoi cu o oră, iar ora 4:00 va deveni ora 3:00. În ultima duminică din luna octombrie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea