Busturile celor care au înfăptuit Unirea la 1918 sau care au avut legătură cu actul Marii Unirii, IGNORATE de autorități de Ziua Națională a României
Busturile celor care au înfăptuit Unirea la 1918 sau care au avut legătură cu actul Marii Unirii au fost uitate din nou de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României de la Alba Iulia.
Ceremonialul derulat atât joi, 30 noiembrie 2023, cât şi vineri, 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia a inclus depuneri de coroane de flori la statuile lui Ionel Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul şi regelui Ferdinand şi reginei Maria, respectiv la Monumentul Unităţii Naţionale, de către Administraţia Prezidenţială, Parlament, Guvern, autorităţi locale şi judeţene, partide politice.
Însă, atât Primăria Alba Iulia, cât şi Consiliul Judeţean Alba, organizatorii manifestărilor de Ziua Naţională, precum şi partidele politice sau asociaţiile patriotice nu au depus, la fel ca anul trecut, flori la busturile aflate în „zona zero” a festivităţilor, respectiv în faţa Sălii Unirii, în onoarea celor care au făcut posibil actul Unirii din 1918, potrivit Agerpres.
În faţa Sălii Unirii se află busturile lui Vasile Goldiş, Iuliu Maniu, Iuliu Hossu, Miron Cristea, Aurel Lazăr, Alexandru Vaida-Voevod, Gheorghe Pop de Băseşti, Ştefan Cicio-Pop, Ioan Suciu, Aurel Vlad, Iosif Jumanca, Ioan Flueraş, Iancu Flondor, Vasile Lucaciu, Pantelimon Halippa, Ioan Nistor, Ionel Brătianu, Take Ionescu, Teodor Mihaly, Alexandru Averescu și Samoilă Mârza.
În trecut, autoritățile aveau grijă ca, de Ziua Națională a României, să fie depusă câte o coroană de flori la toate busturile aflate pe aleea dintre Sala Unirii și Muzeul Unirii din Alba Iulia.
Guvernul României a alocat pentru festivităţile de la Alba Iulia suma de 700.000 de lei, dintre care 400.000 de lei pentru Primăria Municipiului Alba Iulia şi 300.000 de lei pentru Consiliul Judeţean Alba, bani cărora li s-au adăugat 35.000 de euro din sponsorizări.
Joi și vineri (30 noiembrie – 1 Decembrie 2023) au avut loc la Alba Iulia ceremonii patriotice și religioase, depuneri de coroane la statuile unora dintre făuritorii Unirii, momente de reconstituire istorică în amintirea Marii Uniri, spectacole folclorice și de muzică ușoară, masă populară și două spectacole de artificii, unul de zi și unul de noapte.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 NOIEMBRIE 2024: 488 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș
LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 NOIEMBRIE 2024: 488 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii