Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bucureşti şi Mărăşeşti – două străzi cu sens şi… haos unic!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De marţi, 30 august, pe străzile Mărăşeşti şi Bucureşti din Alba Iulia se circulă în sens unic, respectiv, o direcţie pentru intrarea în oraş pe la barieră, pe Mărăşeşti şi o direcţie pentru ieşirea din oraş, pe Bucureşti. Toţi şoferii care nu au aflat până acum că MĂRĂŞEŞTI ESTE SENS UNIC DE INTRARE în Alba Iulia şi încearcă să părăsească municipiul pe acolo, sunt deviaţi pe strada Gheorghe Doja. Şoferii străini de Alba Iulia, de judeţ sau chiar de… cauză, nu înţeleg foarte clar pe unde s-o ia la dreapta, din Doja, ca să ajungă la bariera CFR. Pe străduţele adiacente nici un semn nu restricţionează accesul la dreapta şi şoferii iar se trezesc pe Mărăşeşti, contra fluxului. Sau, trec de Mărăşeşti şi ajung pe străduţe adiacente unde se rătăcesc pur şi simplu. Aşa că, de ceva vreme, pe străduţele din oraşul vechi întâlneşti o diversitate de autoturisme înmatriculate în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării sau de peste graniţă, care rătăcesc cu o singură dorinţă: să iasă cumva din Alba Iulia. Români, unguri, nemţi, la grămadă. Iar autostopiştii care sunt lăsaţi pe şoseaua de centură sau undeva pe la barieră contribuie şi ei la senzaţia de populare bruscă a cartierului. Şi ei au o singură dorinţă: caută gara, autogara sau măcar o staţie de autobuz, să iasă din oraş.
La intersecţia străzii Mărăşeşti cu Tudor Vladimirescu, şoferii care nu au întâlnit nici un rătăcit pe contrasens şi vin cu elan dinspre barieră, frânează brusc şi aşteaptă în coloană. Au liber să intre în strada principală când le face semn poliţistul sau când este roşu la semaforul din vecinătate. Dar, până când o să fie gata lucrarea la pasarela din Partoş, şoferii o să se înveţe şi cu sensurile unice (cei care tranzitează mai des Alba Iulia, evident). Că au timp berechet, ţinând cont de ritmul „ameţitor” în care se lucrează la reabilitarea pasarelei….
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea