Rămâi conectat

Sport

BOX: Încă un campion la casa de tip familial “Maria-Mirabela” din Drașov

Ziarul Unirea

Publicat

în

Casa de tip familial “Maria-Mirabela” din Drașov ne demonstrează din nou că atunci când există voință , înțelegere și sacrificiu, rezultatele nu întârzie să apară și se mândrește cu un nou campion la box.

După Suciu Vasile campionul țării la categoria 48 kg și reprezentantul României la Campionatul  European din Bulgaria și Covaciu Iulian, vicecampion național la categoria 52 kg, Covaciu Claudiu a cucerit medalia de aur la Râmnicu Vâlcea.

În vârstă de 13 ani, pugilistul pregătit de prof. Gheorghe Niţă a devenit campion naţional al categoriei 48 kg după ce s-a impus în toate cele 3 meciuri în care a urcat în ring, învingându-l inclusiv pe sportivul care cucerise „aurul” în 2011.

Covaciu l-a întâlnit în primul tur pe Alexandru Florea, de la CS Municipal Piteşti, în faţa căruia s-a impus la puncte, cu o decizie de 10-1. A urmat meciul cu Dumitru Zulbie (CSM Călăraşi), campionul en-titre de la 48 kg, pe care l-a învins tot la puncte (5-2). În finală, Covaciu l-a avut drept adversar pe Alexandru Tănăsescu, de la BC Simion Bucureşti.

Înainte de meci, a venit Marian Simion la mine, mi-a spus că de data asta nu mai scapă Claudiu, după ce trecuse de campionul en-titre, de Zulbie. Prima rundă a dominat-o sportivul meu, iar la final am văzut că Tănăsescu îşi scoate mănuşile. Mi-a zis după aceea Simion că nu mai avea rost să îl lase pe sportivul lui să lupte pentru că era deja 5-0 pentru Claudiu„, povesteşte prof. Niţă Gheorghe.

Claudiu Covaciu a fost susținut în această competiție atât financiar cât și moral de dl. Călin Salonti, administratorul Complexului Turistic Salonti din Drașov.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea