Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

BOMBĂ | Candidatura lui Silviu Ponoran la Senatul României, INVALIDATĂ de instanță: Hotărârea poate fi contestată cu apel

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

BOMBĂ | Candidatura lui Silviu Ponoran la Senatul României, INVALIDATĂ de instanță: Hotărârea poate fi contestată cu apel

Odiseea lui Silviu Ponoran, primarul orașului Zlatna, pare fără sfârșit. După ce a trecut prin emoții mari în ce privește validarea mandatului de primar, Judecătoria Alba Iulia pronunțând o soluție de invalidare, câștigând in extremis la Tribunalul Alba.

Citește și: Mandatul de primar a lui Silviu Ponoran, VALIDAT de instanță. Hotărâre definitivă a Tribunalului Alba

Astăzi, același Tribunal, urmare a contestației PSD Alba, a invalidat candidatura lui Silviu Ponoran pentru Senatul României.

Reamintim că, primarul Silviu Ponoran avea o interdicție de la ANI de a ocupa o funcție publică, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție din anul 2021, pe o perioadă de 3 ani de la expirarea mandatului 2020- 2024.

Primarul orașului Zlatna a avut un proces cu Agenția Națională de Integritate, întrucât edilul liberal s-a aflat în conflict de interese când a semnat două acte adiţionale la un contract încheiat între Primăria Zlatna şi firma Sponi, administrată de către unul din fiii săi. Hotărârea a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 30 martie 2021, la 5 ani după ce Silviu Ponoran fusese găsit în conflict de interese de către ANI.

Înalta Curte de Casație a pronunțat o decizie într-un recurs în interesul legii, obligatorie pentru instanțe, potrivit căreia perioada de interdicție de 3 ani curge după terminarea mandatului:

Solutia pe scurt: Admite contestațiile formulate de contestatorii ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ A PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ALBA, …, BĂNICĂ ANDREI ADRIAN, …, împotriva Deciziei nr. 1/14.10.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba și, în consecință: Anulează parțial Decizia nr. 1/14.10.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba, numai în ceea ce privește admiterea candidaturii pentru Senat a domnului Ponoran Silviu, propusă de Partidul Național Liberal. Respinge candidatura domnului Ponoran Silviu pentru Senat, propusă de Partidul Național Liberal. Cu drept de apel în termen de 48 de ore de la pronunțare. Cererea de apel se depune la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancțiunea nulității. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 17 octombrie 2024.

Soluția Tribunalului nu este definitivă, poate fi contestată prin apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

PETIȚIE online, inițiată de albaiulienii nemulțumiți de proiectele de mobilitate: ”Vrem înapoi toate sensurile giratorii și oprirea semafoarelor nou montate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PETIȚIE online, inițiată de albaiulienii nemulțumiți de proiectele de mobilitate: ”Vrem înapoi toate sensurile giratorii și oprirea semafoarelor nou montate” Proiectele de mobilitate de la Alba Iulia continuă să stârnească nemulțumiri în rândul cetățenilor. Dacă până nu demult șoferii se plângeau de faptul că au de așteptat prea mult în trafic din cauza lucrărilor, e […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea