Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bătălie crâncenă pentru un post în învăţământul judeţean

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Într-o criză acută a locurilor de muncă şi pe fondul concedierilor de personal din alte sectoare de activitate, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului este singurul din România care angajează personal în sistem. Nu oricum, ci prin concurs de titularizare unic la nivel naţional.
Ieri, 13 iulie, concursul a avut loc şi la Alba Iulia, fiind găzduit de Centrul nr. 1 – Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” (prof. Valer Cerbu – preşedinte) şi Centrul nr. 2  – Colegiul Tehnic „Apulum” (prof. Nicuşor Marcu – preşedinte). În judeţul Alba, au fost declarate titularizabile 96 de posturi la 31 de discipline, iar la concurs s-au înscris în total 674 de candidaţi, adică două treimi din cei 1.025 de anul trecut.
La ora 10.00, ora oficială a începerii examenului, la Centrul nr. 1 se prezentaseră doar 314 din cei 395 de candidaţi înscrişi, absentând 81 de persoane. Până la ora 14.00 se retrăseseră din concurs 57 de candidaţi. La Centrul nr. 2 au lipsit 71 de candidaţi, fiind prezenţi 208 din cei 279 de concurenţi înscrişi, iar alţi 28 s-au retras când au văzut subiectele. Nu au existat candidaţi eliminaţi, dar 85 din cei 522 prezenţi au părăsit examenul.
Cei 152 de candidaţi care au lipsit se înscriu în media anuală, de 21 – 22 la sută din totalul celor înscrişi, absenteismul neputând fi pus în niciun caz pe seama montării camerelor de supraveghere în cele două centre.
Cele mai mari concurenţe se înregistrează la următoarele discipline: limba română – 65 de candidaţi/2 posturi (32,5 candidaţi/loc), psihopedagogie specială – 20/1 (20), religie ortodoxă – 15/1 (15), limba engleză – 40/3 (13,3), învăţătoare – 53/8 (6,65), franceză – 26/4 (6,5), educatoare – 92/14 (6,57). În schimb, la matematică sunt doar 39 de candidaţi pe 23 de posturi (1,7 candidaţi/loc). Pentru a se putea titulariza, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7,00, ocuparea catedrelor vacante urmând să fie făcută în ordinea descrescătoare a mediilor, în limita celor 96 de posturi vacante titularizabile.
La examen s-au prezentat însă şi dascăli  care predau discipline la care nu au fost scoase posturi la concursul de titularizare, cum sunt cei 29 de profesori de istorie, dar pe care notele de la concurs i-ar putea ajuta să ocupe posturi de suplinitori la următoarele etape ale mişcării de personal.
În altă ordine de idei, după ce anul trecut la Alba Iulia s-au corectat lucrările învăţătoarelor, în acest an „cealaltă capitală” va fi centru naţional de evaluare a lucrărilor educatoarelor.
Rezultatele concursului de titularizare vor fi afişate luni, 18 iulie, contestaţiile vor putea fi depuse şi a doua zi, în 19 iulie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 21 iulie.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea