Rămâi conectat

Curier Județean

Bani nerambursabili pentru 46 de tineri fermieri din zona montană a judeţului Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bani nerambursabili pentru 46 de tineri fermieri din zona montană a judeţului Alba

Recent, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat raportul de selecție aferent domeniului de intervenție DR-30 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa 2, componenta montan.

La nivelul județului Alba au fost selectate 46 de proiecte, cu o valoare totală de 3.220.000 de euro. Cu alte cuvinte, proiectele depuse de 46 de tineri fermieri din zona montană a judeţului Alba vor fi contractate spre finanţare, urmând să beneficieze de un sprijin nerambursabil de 70.000 de euro.

În urmă cu două luni, directorul OJFIR Alba, Tudor Ponoran, spunea, într-o conferinţă de presă, că Alba se situează pe locul 5 pe ţară în ceea ce priveşte numărul de cereri depuse de către tinerii fermieri din zona montană. Astfel, din 2 noiembrie până în 31 decembrie 2023, s-au depus din Alba 156 de astfel de cereri de finanţare.

La nivel naţional, bugetul alocat tinerilor fermieri a fost de 250 milioane de euro, din care 75 milioane de euro cu alocare distinctă pentru zona montană.

Citește și: Fonduri europene 2023 pentru fermierii din ALBA

DR-30 este singura măsură forfetară unde nu este nevoie de o cofinanţare din partea fermierului. Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se va acorda sub formă de sumă forfetară în două tranșe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanțare; 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în funcție de implementarea corectă a planului de afaceri, fără a depăși 3 ani (pentru exploatațiile pomicole), de la semnarea contractului de finanțare.

„Tânărul fermier” este o persoană cu vârsta de până la 40 de ani inclusiv (până cel mult cu o zi înainte de a împlini 41 de ani) la momentul depunerii cererii de finanțare, care deține competențe adecvate în domeniul agricol și care se stabilește pentru prima dată într-o exploatație agricolă ca șef al respectivei exploatații și deține controlul efectiv privind luarea deciziilor referitoare la gestionarea exploatației agricole.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea