Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Fonduri europene 2023 pentru fermierii din ALBA. Tudor Ponoran: „A fost un interes foarte mare pentru accesarea finanțărilor destinate tinerilor fermieri”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fonduri europene 2023 pentru fermierii din ALBA. Tudor Ponoran: „A fost un interes foarte mare pentru accesarea finanțărilor destinate tinerilor fermieri”

Tudor Ponoran, Director OJFIR ALBA, vorbește despre posibilitățile de finanțare pentru fermierii din județul nostru, cât și despre performanța accesării de fonduri europene de care instituția pe care o conduce se bucură în prezent.

Aflat la ediția a XIII-a a Târgului Grădinarului din Alba Iulia, Tudor Ponoran a transmis, pentru ziarulunirea.ro, o serie de informații de interes pentru cei interesați de accesarea de fonduri europene pentru activitățile lor.

„Zona montană va fi prioritizată la nivelul principiilor de selecție atât la intervenția destinată tinerilor fermieri, cât și la intervenția destinată micilor fermieri.

Până în prezent, în perioada de tranziție de la PNDR 2014-2020 la PNS 2023-2027, și anume 2021-2022, a fost un interes foarte mare al fermierilor din Alba pentru accesarea finanțărilor destinate tinerilor fermieri, cât și a celor destinate fermelor de familie. Aproape 50% din totalul cererilor de finanțare depuse în Regiunea Centru (Covasna, Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu și Alba) s-au depus în județul nostru.

Promovarea posibilităților de finanțare prin AFIR este extrem de importantă, iar din ianuarie până în prezent, am organizat peste 40 de întâlniri în teritoriu, la care au participat peste 1000 de fermieri.

La aceste întâlniri organizate în localitățile din Alba au participat și reprezentanții Direcției Agricole Județene, cât și APIA Alba, pentru a oferi informații complete în materia dezvoltării rurale.”, a declarat Tudor Ponoran, Director OJFIR ALBA, pentru ziarulunirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea