Bani de la Google pentru startup-urile din România
Google lansează două programe pentru startup-urile din România. Sunt disponibile două programe pentru startup-urile din România și restul țărilor din Europa Centrală și de Est: Launchpad Start și Campus Residency.
Launchpad Start este un program de mentorat de o săptămână, dedicat startup-urilor aflate la început.Campus Residency oferă stagii de șase luni de muncă colaborativă și programe suport pentru startup-urile în creștere în Campusul Google din Varșovia.
„Prin aceste programe vrem să fim alături de antreprenorii din domeniul tehnologiei în toate stadiile de dezvoltare, de la start la creștere și expansiune globală”, a declarat Rafal Plutecki, directorul Campus Varșovia.
„Mentoratul este baza activităților derulate în cadrul programului Launchpad, întrucât credem că acest lucru poate face diferența între startup-urile care reușesc și cele care eșuează. Startup-urile au contact cu diferite echipe ale Google, mentori din companii de top din domeniul tehnologiei și acces la videoconferințe cu Silicon Valley pentru a găsi soluții pentru provocări la care trebuie să facă față și a crește”, a declarat Aleksandra Krainski Ben-Har, Google Developers Ecosystem Lead for CEE.
Launchpad Start – pentru startup-urile aflate la început
Launchpad Start este un training de o săptămână oferit de Google pentru startup-urile aflate la început, având ca teme de bază: strategie de produs și dezvoltarea afacerii, experiența utilizatorului și interfață, tehnologie și abilități pentru prezentări.
Obiectivul este de a-i învăța pe antreprenori tehnici de validare a produselor pe piață și de creștere a companiei. Startup-urile selectate vor avea parte de sesiuni de mentorat individuale cu grupuri de experți, precum și seminarii unde se vor cunoaște și vor discuta despre dezvoltare.
Pe 24 aprilie, startup-urile vor începe prima ediție a programului în Campusul Google din Varșovia. Vor participa 10 startup-uri și peste 50 de mentori. Programul nu implică nici un cost pentru invitați.
Campus Residency, pentru startup-uri dezvoltate
Campus Residency este un program cu durată de șase luni, adresat startup-urilor dezvoltate din Europa Centrală și de Est. Acesta oferă echipelor posibilitatea de a lucra în spațiul colaborativ al Campusului Google din Varșovia, beneficiind de expertiză și mentorat din partea experților Campusului.
Campus Residency oferă programe de educație și pregătire dedicate și acces la rețeaua internațională Google for Entrepreneurs. Startup-urilor vor lucra gratuit în spațiul Campusului Google din Varșovia și vor fi parte din comunitatea lui.
Obiectivul programului este de a identifica cele mai importante provocări cărora startup-urile trebuie să le facă față pentru a se dezvolta rapid. Echipa Campusului Varșovia se va concentra pe sprijinirea startup-urilor selectate în vederea creșterii veniturilor, numărului de clienți și oportunităților internaționale.
Companiile interesate din zona Europei Centrale și de Est pot aplica folosind acest formular până la 11 aprilie. Primul grup de startup-uri selectate vor începe activitatea în cadrul programului în iunie.
Campus Varșovia
Google a lansat Campus Varșovia în noiembrie 2015. Campusul a ajuns la aproape 9000 de membri și a găzduit peste 560 de evenimente pentru startup-uri din Europa Centrală și de Est. Programele Launchpad Start și Campus Residency se desfășoară la Campusul Varșovia și sunt deschise startup-urilor din Europa Centrală și de Est.
Sursa: start-up.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
Anunț prelungire apeluri de selecție proiecte măsurile: M1/6B, M2/2A, M3/6A EURI, M3/6A FEADR, M6/3A
Anunț prelungire apeluri de selecție GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunilor de cereri de proiecte LEADER aferentă măsurilor: I.MĂSURA M1/6B-,,Dezvoltarea si modernizarea satelor din microregiunea Ţara Secașelor” Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M1/6B-07/18.10.2024-31.10.2024 Data limita pentru depunerea proiectelor: 27 noiembrie 2024. II.MĂSURA M2/2A – ,,Soluţii inovative […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan