Băncile împrumută încă 60 de milioane de lei Ministerului Finanțelor Publice. Banii vor merge spre finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Lipsa banilor forțează Ministerul Finanțelor Publice (MFP) să se împrumute de la bănci, ultima tranșă fiind de 60 de milioane de lei. MFP și-a planificat pe luna aceasta împrumuturi prin intermediul băncilor comerciale de 3,995 miliarde de lei. Sumele se vor duce spre finanțarea deficitului bugetar și a refinanțării datoriei publice.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 60 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 400 de milioane de lei, la o dobândă de 4,27% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 146 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, dar s-au primit oferte de 75 milioane de lei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în august 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna iulie, împrumuturile programate de MFP în august sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 5,1%. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

sursa:stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei