Rămâi conectat

Actualitate

Băncile împrumută încă 60 de milioane de lei Ministerului Finanțelor Publice. Banii vor merge spre finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lipsa banilor forțează Ministerul Finanțelor Publice (MFP) să se împrumute de la bănci, ultima tranșă fiind de 60 de milioane de lei. MFP și-a planificat pe luna aceasta împrumuturi prin intermediul băncilor comerciale de 3,995 miliarde de lei. Sumele se vor duce spre finanțarea deficitului bugetar și a refinanțării datoriei publice.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 60 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 400 de milioane de lei, la o dobândă de 4,27% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 146 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, dar s-au primit oferte de 75 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în august 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna iulie, împrumuturile programate de MFP în august sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 5,1%. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

sursa:stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea