Bacalaureat 2024: Astăzi este ultima zi de înscriere la examen. Calendarul probelor
Bacalaureat 2024: Astăzi este ultima zi de înscriere la examen. Calendarul probelor
Astăzi, 7 iunie 2024, este ultima zi de înscriere la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat, dar şi ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a/a XIII-a, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.
Bacalaureatul va începe, în 17-19 iunie, cu evaluarea competenţelor, în timp ce probele scrise vor debuta în 1 iulie. Primele rezultate se vor afişa în 8 iulie, iar cele finale în 12 iulie.
Citește și: Evaluare Națională și Bacalaureat 2024, la nivelul județului Alba: Au fost fixate detaliile organizatorice pentru cei peste 5,300 de elevi care urmează să susțină examenele
Examenul de Bacalaureat începe cu probele de competenţe. Astfel, în 17-19 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), în 19-20 iunie este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în 19-21 iunie evaluarea competenţelor digitale (proba D). În 25-27 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Rezultate finale – 12 iulie
Probele scrise vor începe în 1 iulie, cu cea la Limba şi literatura română (proba E.a). În 2 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului (proba E. c), în 4 iulie proba scrisă la alegere a profilului şi specializării (E.d) şi în 5 iulie proba scrisă la Limba şi literaratura maternă (E.b).
Afişarea rezultatelor la probele scrise va avea loc în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile se vor putea depune în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 18.00. Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 9-11 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa în 12 iulie.
Ligia Deca a prezentat şi informaţii utile pentru candidaţii care susţin probele de competenţe:
„Candidaţii sunt repartizaţi în săli în ordine alfabetică. Listele se comunică cu 24 de ore înainte de prima probă. La proba de evaluare a competenţelor lingvistice, repartizarea pe săli se face în ordine alfabetică, în funcţie de limba la care candidaţii susţin proba. Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeaşi specialitate, din unitatea de învăţământ”, a menţionat ea pe Facebook.
De asemenea, rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii