Rămâi conectat

Actualitate

Bacalaureat 2024: Astăzi este ultima zi de înscriere la examen. Calendarul probelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024: Astăzi este ultima zi de înscriere la examen. Calendarul probelor

Astăzi, 7 iunie 2024, este ultima zi de înscriere la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat, dar şi ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a/a XIII-a, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Bacalaureatul va începe, în 17-19 iunie, cu evaluarea competenţelor, în timp ce probele scrise vor debuta în 1 iulie. Primele rezultate se vor afişa în 8 iulie, iar cele finale în 12 iulie.

Citește și: Evaluare Națională și Bacalaureat 2024, la nivelul județului Alba: Au fost fixate detaliile organizatorice pentru cei peste 5,300 de elevi care urmează să susțină examenele

Examenul de Bacalaureat începe cu probele de competenţe. Astfel, în 17-19 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), în 19-20 iunie este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în 19-21 iunie evaluarea competenţelor digitale (proba D). În 25-27 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultate finale – 12 iulie

Probele scrise vor începe în 1 iulie, cu cea la Limba şi literatura română (proba E.a). În 2 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului (proba E. c), în 4 iulie proba scrisă la alegere a profilului şi specializării (E.d) şi în 5 iulie proba scrisă la Limba şi literaratura maternă (E.b).

Afişarea rezultatelor la probele scrise va avea loc în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile se vor putea depune în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 18.00. Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 9-11 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa în 12 iulie.

Ligia Deca a prezentat şi informaţii utile pentru candidaţii care susţin probele de competenţe:

„Candidaţii sunt repartizaţi în săli în ordine alfabetică. Listele se comunică cu 24 de ore înainte de prima probă. La proba de evaluare a competenţelor lingvistice, repartizarea pe săli se face în ordine alfabetică, în funcţie de limba la care candidaţii susţin proba. Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeaşi specialitate, din unitatea de învăţământ”, a menţionat ea pe Facebook.

De asemenea, rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum protejăm animalele de caniculă? Sfaturi importante de la veterinari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum protejăm animalele de caniculă? Sfaturi importante de la veterinari Meteorologii anunță temperaturi foarte crescute în continuare, iar în zilele ce vor urma temperatura va ajunge în unele zone și la 40 de grade Celsius, la umbră. Canicula și soarele nu afectează doar oamenii ci și animalele de companie. În aceste condiții, medicii veterinari susțin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea