BACALAUREAT 2021, sesiunea de toamnă: Rezultate mai slabe ca în 2020 la examenul maturității
După soluţionarea contestaţiilor și afișarea rezultatelor, în cursul zilei de vineri, rata finală de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021, este 32,9% – în creştere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate (30,3%).
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, 10.531 de candidaţi (cu 828 mai mulţi, faţă de prima afişare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceştia, 7.359 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 3.172 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.
CITEȘTE ȘI: REZULTATE FINALE Bacalaureat 2021, sesiunea a doua, de toamnă, după contestații: Notele se publică ASTĂZI, pe siteul Ministerului Educației
Rata de succes pentru promoţia care a absolvit cursurile liceale în anul şcolar 2020 – 2021 a crescut la 34,9% (de la 32,3% – înainte de contestaţii), în timp ce ponderea candidaţilor promovaţi din promoţiile anterioare este 28,9% (26,3% – anterior soluţionării contestaţiilor).
Rezultate mai slabe ca în 2020 la Bacalaureat
În sesiunea similară a anului trecut procentul candidaţilor promovaţi (toate promoţiile) s-a situat la 34,1%.
„Au fost depuse 11.756 de contestaţii (10.355 în sesiunea august-septembrie 2020), defalcate astfel: proba E)a) – 3.622, proba E)b) – 44, proba E)c) – 3.943 şi proba E)d) – 4.147. În cazul a 10.886 de lucrări, notele au fost modificate (prin creştere sau micşorare). S-au prezentat 32.043 de candidaţi din totalul celor 38.949 de candidaţi înscrişi. Din cauza unor fraude sau tentative de fraudă au fost eliminaţi 77 de candidaţi”, se arată în comunicat.
Media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). „Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi”, precizează sursa citată.
Rezultatele finale au fost afişate vineri în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Candidaţii au acces la rezultatele obţinute prin intermediul codurilor individuale repartizate, întrucât datele personale au fost anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare, GDPR.
Sursa: observatornews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum o oră
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri