Rămâi conectat

Actualitate

Avertismentul unui analist economic român: „Neputând să-şi încaseze banii pe gaz, cel mai probabil Putin va stopa livrarea de gaze către Europa”

Publicat

în

Avertismentul unui analist economic român: „Neputând să-şi încaseze banii pe gaz, cel mai probabil Putin va stopa livrarea de gaze către Europa”

Dan Diaconu, analist economic, a comentat în cadrul unei postări pe blogul personal, referitor la situația complicată prin care trec țările din Europa, dependente de gazul natural rusesc.

”Trebuie să fii idiot ca să nu vezi cu ochii tăi faptul că ceea ce urmează este o catastrofă energetică pentru Europa. Vă reamintesc faptul că Rusia încă nu a anunţat pachetul de răspuns pentru restricţiile primite. Având cam jumătate din rezerva monetară blocată în băncile din străinătate, fiind efectiv scoasă de pe piaţa financiară internaţională, este cât se poate de limpede de intuit că meciul care se dă este unul mai mare decât simplul război din Ucraina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din punctul de vedere al actualei ordini mondiale, Rusia este terminată. E asemeni unui om căruia nu-i mai dai voie să respire. Şi aici e întreaga cheie. Putin pare să fi pus totul pe masă, asemeni unui jucător de poker. Nu mai urmează decât arătarea cărţilor, iar acela va fi deznodământul. Dacă pierde, Putin pierde tot. De asemenea dacă învinge. Victoria lui Putin va însemna un dezastru absolut pentru partea anglo-saxonă a lumii, iar el, fără doar şi poate, va fi cel mai mare ţar al istoriei. Probabil acesta e gândul care-l animă.

Este greu de înţeles pentru gloată faptul că sancţiunile impuse Rusiei sunt o armă cu două tăişuri. Vedem reportaje cu bărci de-ale oligarhilor arestate prin porturile lumii. Prostimea aplaudă considerând că acestea sunt victorii împotriva ruşilor. Doar că realitatea e puţin schimbată.

Principiul al III-lea al mecanicii ne spune că atunci „când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar”. E simplu: ruşii au intrat în Ucraina(acţiunea) unde au dat peste armata ţării(reacţiune); comunitatea internaţonală a impus restricţiile asupra Rusiei(acţiune), iar Rusia urmează să ia deciziile sale(reacţiune).

Rusia, în afara devastatoarelor bombe atomice, nu are altă armă decât cea energetică. Calculul e banal de înţeles de oricine: 40% din gaze, 35% din petrol şi aproape 50% din cărbunele Europei sunt ruseşti. E o iluzie să crezi că poţi compensa cumva aceste cifre. Putin ştie asta, la fel ştiu şi europenii. Iar momentul în care suntem e acela în care cineva se ridică nervos de la masa de joc şi o răstoarnă peste ceilalţi paricipanţi.

Neputând să-şi încaseze banii pe gaz, cel mai probabil Putin va stopa livrarea de gaze către Europa. E din nou o mişcare fără ieşire, o mişcare blocantă care va forţa un deznodământ radical. Teoretic Putin ar avea nevoie de banii Europei pentru încă vreo 2-3 ani. Asta pentru a-şi finanţa gazoductul suplimentar către chinezi. Însă e greu de crezut că va mai dori banii europeni în condiţiile în care nu are ce face cu ei. De asemenea, finanţarea o poate face din surse proprii în condiţiile în care îşi optimizează economia internă.

Ce înseamnă tot ce-am spus până acum? Că există o probabilitate covârşitoare ca Putin să oprească întreaga alimentare a Europei cu combustibili fosili. Asta va genera o penurie energetică fără precedent în Europa, un fel de scenariu care va duce la prăbuşirea întregului continent. Este cât se poate de clar că ţările nu vor sta cu mâinile-n sân, căutând să se protejeze. Cum vor face asta?
Căutând surse suplimentare indiferent de preţ. Aşteptaţi-vă aşadar la creşteri fabuloase ale preţurilor. Deja gazul se tranzacţonează la maximul istoric, ajungând, prin conversie, la un echivalent al barilului de petrol de 600$!!! Realitatea pe care-o ştiu toţi participanţii de pe pieţe este că pur şi simplu, la ora actuală, Rusia nu poate fi înlocuită de pe piaţa energetică mondială. Iar asta ne duce într-un scenariu fără ieşire.

Este limpede cred, pentru toată lumea, că suntem într-un setup deosebit de nefast. E un meci care nu are cum să se încheie „la masa tratativelor”. Iar asta face toată dezvoltarea de până acum pasibilă pentru un cutremurător război de mari proporţii.”, conform trenduri.blogspot.com

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza

Publicat

în

FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza

Circulația feroviară pe relația Pașcani – Iași este întreruptă, după ce între stațiile Sârca – Podu Iloaiei au deraiat 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, transmite CFR SA.

Trenul s-a rupt și 11 vagoane au sărit de pe șine, arată sursa citată, potrivit căreia trenul se întorcea din Portul Constanța, unde dusese cereale din Ucraina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații disponibile, deraierea a fost provocată de starea proastă a infrastructurii feroviare din zonă, dar este posibilă și o defecțiune la vagoanele de fabricație sovietică.

Ce spune CFR despre trenul deraiat la Iași

Potrivit CFR, deraierea vagoanelor de marfă ucrainene afectează și traficul de călători.

”Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos.

Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, a transmis CFR.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ajutorul financiar de 700 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici, va fi acordat odată cu pensia. Când va fi demarată efectuarea plăților

Publicat

în

Ajutorul financiar de 700 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici, va fi acordat odată cu pensia. Când va fi demarată efectuarea plăților

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat faptul că taloanele de pensie aferente lunii iunie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri de până la 2.000 de lei, au început să fie tipărite, urmând ca vineri să fie demarată și efectuarea plăților.

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe şi efectuarea plăţilor”, a scris ministrul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei, potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate în luna aprilie 2022. Reprezentanţii Ministerului Muncii precizează că ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte. Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie. Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat. De asemenea, ajutorul financiar nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.

Executivul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Legii nr.111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic, care stabilesc modalitatea de acordare a tichetelor de activități casnice, modul în care beneficiarul casnic le poate utiliza, precum și modalitatea de preschimbarea în bani a acestora.

Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, acest tip de tichete vor putea fi achiziționate atât pe suport electronic, prin crearea unui cont online în vederea înregistrării în platforma electronică de evidență a desfășurării activităților casnice, cât şi pe suport de hârtie.

Tichetul de activităţi casnice va conține rubrici speciale destinate informațiilor referitoare la identificarea beneficiarului și a prestatorului casnic, date referitoare la valabilitatea tichetului, precum şi elemente de siguranță obligatorii. Formatul propus de normele metodologice pentru tichetele în format fizic va fi avut în vedere la încheierea contractului de tipărire.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| 16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Publicat

în

16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Celebrul cascador Lae Dreghici a anunțat că va participa la un spectacol în data de 16 iulie, unde va putea vi revăzut de către fani.

„E timpul să revenim la promisiunile făcute;
,, ANIVERSARE CU CASCADE”!

Locul acestui SPECTACOL, va fi la Oarda de Sus, între păduri, cunoscut de mulți dintre dumneavoastră, pentru că am dat 3 spectacole asemănătoare, cu ceva timp în urmă.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, împlinește astăzi 70 de ani

Data acestei ,,ANIVERSĂRI” este
16 – IULIE – 2022

O să revin cu detali, cum puteți ajunge în zonă”, a scris cascadorul, pe contul său de socializare.

„Dragi prieteni, vă salut cu drag. După cum vedeți sunt la locul meu de joacă.

Aici o să ne întâlnim cu toții, aici va fi „Aniversarea cu cascade”, alături de invitații speciali, Mihai Stoichescu și Cosmin Pădureanu.

După cum ați văzut, platoul de cascade este pregătit, drumul este foarte bine pregătit, așa că vă aștept cu mare drag.

Amănunte o să vă dau pe parcurs. Vă mulțumesc frumos și vă urez, de pe acuma, vizionare plăcută, să aniversăm împreună”, a transmis Lae Dreghici.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare