Rămâi conectat

Ştirea zilei

Avertisment fără precedent de la ANM: COD ROȘU de CANICULĂ în România. Aproape toată țara se topește la temperaturi de peste 40 de grade

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertisment fără precedent de la ANM: COD ROȘU de CANICULĂ în România. Aproape toată țara se topește la temperaturi de peste 40 de grade

Meteorologii au emis cod roșu de caniculă pentru aproape toată țara. Temperaturile vor sări la 41 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Azi avem cod portocaliu în vest, sud, parțial în centru, galben pe litoral și N-E teritoriului și în estul Transilvaniei, unde temperaturile vor fi mai ponderate, cu maxime de 33-36. În zonele cu cod portocaliu, vor fi 37-38 de grade.

În zilele următoare, valul de căldură se va intensifica și extinde. Vor urma modificări la codul portocaliu de azi și asta pentru că vor fi mai multe valori de temperatură de 38-39 și chiar treptat vor apărea valori de 40-41 de grade, în weekend și la începutul săptămânii viitoare.

Citește și: Cum va fi vremea până în 5 august 2024: Temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă în toată ţara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Cel mai probabil, vor fi în sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei – aici urmează să se înregistreze cele mai ridicate valori de temperatură, a explicat meteorologul Meda Andrei.

12 iulie 2024

COD GALBEN

În Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și în zona litoralului valul de căldură se va menține. Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU

În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

13-14 iulie 2024

COD PORTOCALIU

În Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, valul de căldură va persista și se va intensifica. Va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade, iar pe litoral de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

COD ROȘU

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 IULIE 2024: 534 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 IULIE 2024: 534 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea