Autostrada Sibiu – Piteşti: Secţiunile din munţi, cele mai grele, scoase la licitaţie pentru 9 miliarde de lei
Construcţia celor trei secţiuni de mijloc, cele din munți, ale autostrăzii Sibiu – Piteşti va fi scoasă la licitaţie pentru 9 miliarde de lei, conform Companiei de Drumuri. Aceasta a primit deja 17 oferte pentru realizarea capetelor celei mai aşteptate autostrăzi din România.
Proiectarea şi execuţia secţiunilor 2, 3 şi 4 ale autostrăzii Sibiu – Piteşti este estimată la 9 miliarde de lei, potrivit unui document al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), obţinut de ECONOMICA.NET.
Până în decembrie, CNAIR vrea să trimită spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia pentru toate cele trei secţiuni, cuprinse între Boiţa şi Curtea de Argeş.
Cele trei secţiuni sunt:
- Boiţa – Cornetu (34,44 kilometri)
- Cornetu – Tigveni (35,30 kilometri)
- Tigveni – Curtea de Argeş (9,8 kilometri)
Dacă pentru Cornetu – Tigveni şi Tigveni – Curtea de Argeş, documentaţia urmează să fie transmisă la ANAP până în luna noiembrie inclusiv, pentru secţiunea de la Boiţa la Cornetu, paralelă cu DN 7, termenul este luna decembrie. Şi asta pentru că „este necesară o analiză de risc completă pentru evitarea oricărei interferenţe între construcţia secţiunii şi derularea traficului pe drumul paralel existent”, se arată în documentul CNAIR.
Secţiunile 1 şi 5 ale Autostrăzii Sibiu – Piteşti au fost lansate la licitaţie încă din vară. Pentru construirea capetelor autostrăzii, estimată la 2,6 miliarde de lei, au fost depuse în total 17 oferte.
Astfel, CNAIR a primit opt oferte pentru secţiunea 5 a autostrăzii Sibiu – Piteşti, respectiv între Curtea de Argeş şi Piteşti (30,35 kilometri), valoarea contractului pus la bătaie de Transporturi fiind de 1,834 miliarde de lei, fară TVA.
Pentru construcţia primei secțiuni, Sibiu – Boiţa (13,17 kilometri – lot 1), în valoare de 765,83 milioane de lei, fără TVA, au fost depuse 9 oferte.
Autostrada Piteşti-Sibiu este una dintre cele mai aşteptate din România, fiind cerută şi de Dacia, cel mai mare exportator al ţării. Construcţia autostrăzii urmează să fie finanţată şi din fonduri europene, aceasta fiind o parte importantă a coridorului 4 Pan-European, care traversează România de la Vest la Est.
Sursa: economica.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun