Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș – Turda: Au fost semnate contractele și pentru execuţia loturile 1 şi 2

Ziarul Unirea

Publicat

în

În jurul orelor 15.00, ministrul Transporturilor Ioan Rus și şeful CNADNR, Narcis Neaga au semnat contractele pentru executarea loturilor 1 și 2 ale autostrăzii Sebeş – Turda. Evenimentul a avut loc la centrul de întreţinere şi coordonare al A1, situat în zona Pianu, de pe autostrada Orăştie-Sibiu.

Șeful CNSADNR a afirmat că se va circula de la Sebeş la Turda pe autostradă din 2016.

Am pierdut deja 12 luni de la evaluare, este un dezavantaj pentru statul român pentru că ne duce în celălalt an de finanţare, dar avem încredere în firme că o să finalizeze lucrările înainte de termen”, a spus Narcis Neaga.

Programul anunțat de Ministerul Transporturilor s-a declalat cu aproximativ două ore. Potrivit comunicatului de presă, ministrul Ioan Rus „la ora 13.30, va fi prezent la Centrul de întreţinere şi coordonare de pe autostrada Orăştie-Sibiu, unde se vor semna contractele de execuţie pentru autostrada Sebeş-Turda, lotul 1 ( KM 0+000 – KM 17+000) şi lotul 2 (KM 17+000 – KM 41+250).

Licitaţia pentru executarea lucrărilor la lotul 1 a fost câştigată de Asocierea Impresa Pizzarotti SpA&Pomponio Constructii SRL, iar pentru lotul 2, de către Asocierea Aktor şi Euroconstruct Trading 98 SRL”.

Durata contractului pentru ambele loturi este de 70 de luni, din care proiectarea şi executia – 22 de luni, iar perioada de garanţie, de 48 de luni.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime de 70 de kilometri, fiind împărţită în patru tronsoane: tronsonul 1 – 17 kilometri, tronsonul 2 – 17,3 kilometri, tronsonul 3 – 12,45 kilometri, tronsonul 4 – 16, 3 kilometri.

În ceea ce privește loturile 3 și 4, procedurile de atribuire finalizându-se mai repede, lucrările au început deja, încă de acum două săptămâni. Lotul 3 – de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea (12,45 km – km 41+250 – km 53+700). Lotul 4 – de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda (16,3 km – km 53+700 – km 70+000)

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Carburanți mai scumpi de astăzi: Cât costă benzina și motorina de la 1 iulie în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Carburanți mai scumpi de astăzi: Cât costă benzina și motorina de la 1 iulie în Alba De astăzi, în plin sezon de vacanțe, intră în vigoare a doua majorare de accize la carburanți, ceea ce va duce face ca prețul benzinei și motorinei să se majoreze cu aproximativ 40 de bani/litru. Scumpirile înseamnă că fiecare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea