Rămâi conectat

Curier Județean

AUGUST – Luna națională de prevenire a bolilor transmisibile: Campanie a Institutului Național de Sănătate Publică

Bera Larisa

Publicat

în

AUGUST – Luna națională de prevenire a bolilor transmisibile: Campanie a Institutului Național de Sănătate Publică

În luna august, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), cu sprijinul direcțiilor de sănătate publică teritoriale, derulează campania „Luna Națională de Prevenire a Bolilor Transmisibile”. Sub sloganul „Vaccinarea salvează vieți!”, campania își propune să sublinieze importanța vaccinării ca cea mai eficientă metodă de prevenire a gripei și tusei convulsive.

Citește și: DSP Alba: Cazurile de pneumonii, gripă și infecții respiratorii, în SCĂDERE în județ. Câte persoane au fost internate

Deși adesea considerată o afecțiune minoră, gripa este o boală infecțioasă extrem de contagioasă, cu potențial de morbiditate și mortalitate semnificative. La nivelul Uniunii Europene și Spațiului Economic European (UE/SEE), gripa sezonieră cauzează anual până la 50 de milioane de cazuri simptomatice și între 15.000 și 70.000 de decese asociate. Chiar dacă durata bolii este de obicei scurtă, impactul economic și medical anual este considerabil.

În România, sezonul 2023-2024 a înregistrat 2.246 de cazuri confirmate de gripă, iar activitatea gripală a fost similară cu cea observată în restul Europei.

Vaccinarea reprezintă cea mai bună metodă de prevenire a gripei și contribuie la limitarea răspândirii virusului în comunitate, protejându-i pe membrii familiei, prieteni, colegi de muncă și colegi de clasă.

Simptomele gripei includ:

-Febră bruscă
-Tuse (de obicei uscată)
-Dureri de cap
-Dureri musculare și articulare
-Stare generală de rău
-Dureri de gât
-Rinoree

Vaccinarea antigripală anuală este recomandată tuturor persoanelor cu vârsta de peste 6 luni, inclusiv adulților sănătoși. Este deosebit de importantă pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, care sunt expuse unui risc mai mare de complicații grave din cauza scăderii imunității odată cu înaintarea în vârstă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

LIVE VIDEO | A început Truck Tuning Art 2024: Peste 200 de camioane au ajuns în Cetatea Alba Carolina la cel mai așteptat eveniment al anului

Bera Larisa

Publicat

în

LIVE VIDEO | A început Truck Tuning Art 2024: Peste 200 de camioane au ajuns în Cetatea Alba Carolina la cel mai așteptat eveniment al anului Truck Tuning Art 2024, cea de-a cincea ediție, a început astăzi, 2 august, la Alba Iulia. Camioanele spectaculoase au ajuns în Cetatea Alba Carolina. Organizatorii au pregătit pentru vizitatori […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea