Rămâi conectat

Curier Județean

Au fost premiaţi cei mai buni poliţişti din Alba în 2010

Publicat

în

IPJ  Alba în parteneriat cu Organizaţia Teritorială a Corpului Naţional al Poliţiştilor Alba şi Asociaţia Apulum Pol, a desfăşurat în 2010 proiecte şi activităţi diverse pentru deschiderea activităţii poliţiei către comunitate şi întărirea competenţelor profesionale ale partenerilor. Rezultatele obţinute au determinat declanşarea Programului intitulat „PARTENERIAT PENTRU SCHIMBARE”. Unul din proiectele din cadrul acestui program este „Poliţia în slujba comunităţii”, desfăşurat anual, pe mai multe secţiuni. Câştigătorii ediţiei a VI-a, pentru anul 2010, din cadrul acestui proiect sunt:
1. Secţiunea subunitatea urbană a anului 2010: Locul I: Poliţia Municipiului Alba Iulia, Locul II: Poliţia Municipiului Sebeş, Locul III: Poliţia Municipiului Blaj, Menţiuni: Poliţia Municipiului Aiud, Poliţia Oraşului Cugir, Poliţia      Oraşului Cîmpeni.
2. Secţiunea subunitatea rurală a anului 2010: Locul I: Postul de Poliţie Roşia Montană, Locul II: Postul de Poliţie Unirea,Locul III: Posturile de Poliţie Lopadea Nouă şi Valea Lungă, Menţiuni: Postul de Poliţie Arieşeni, Postul de Poliţie Bistra, Postul de Poliţie Ighiu, Postul de Poliţie Lupşa, Postul de Poliţie Săliştea, Postul de Poliţie Scărişoara, Postul de Poliţie Şugag.
3. Secţiunea formaţiunea anului 2010: Serviciul de Investigare a Fraudelor, Menţiuni: Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier
4. Secţiunea ofiţerul de poliţie al anului 2010, Inspector de poliţie Vasile-Rareş Horja – Poliţia Municipiului Alba Iulia
Diplome de merit: comisar şef de poliţie Mircea-Constantin Crişan (Serviciul de Investigaţii Criminale), comisar şef de poliţie Valer Coman (Serviciul de Ordine Publică), comisar de poliţie Remus-Constantin Oneţiu (Serviciul Rutier), inspector principal de poliţie Dorin-Vasile Davidaş (Serviciul Rutier), inspector principal de poliţie Nicolae-Valentin Crişan (Serviciul Resurse Umane), inspector de poliţie Ioana-Mirela Măgurean (Compartimentul Juridic), inspector de poliţie Ioan-Ciprian Baboş (Serviciul de Investigare a   Fraudelor).
5. Secţiunea agentul de poliţie al anului 2010: Agent şef adjunct de poliţie Ionuţ-Marius Mareş, Postul de Poliţie Unirea
Diplome de merit: agent şef principal de poliţie Dan Oniga (Poliţia Municipiului Aiud), agent şef principal de poliţie Vasile Corcheş (P.P. Bistra), agent şef principal de poliţie Radu-Marcel Negru (Poliţia Oraşului Abrud), agent şef de poliţie Ovidiu-Ştefan Stanciu (Poliţia Municipiului Sebeş), agent şef de poliţie Dan Dascaloiu (Serviciul Criminalistic), agent şef adjunct de poliţie Adrian-Marius Cudur (Serviciul Rutier), agent principal de poliţie Ovidiu Raţiu (Serviciul de Investigare a Fraudelor), agent de poliţie Ilie-Alexandru Moldovan (Postul de Poliţie Miraslău)
6. Secţiunea personalul contractual al anului: Ioan Toma – Serviciul Logistic
La festivitatea de premiere  desfăşurată la sediul inspectoratului au participat comisarul-şef Tudor Grindean, şeful IPJ Alba, Cornel-Ştefan Bardan, prefectul Judeţului Alba, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ioan Bogăţan – viceprimarul municipiului Alba Iulia, Vasile Lovin- preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba, subcomisar de poliţie Adrian-Ciprian Miron – ataşat de afaceri interne la Ambasada României din Washington DC, general de brigadă (r) Dumitru Stoica – fost şef al inspectoratului, general de brigadă (r) Adrian Mateşoi – fost şef al inspectoratului, colonel (r) Vasile Todeasă – fost şef al inspectoratului.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri

Publicat

în

FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri

„Sebi a participat la misiunea de salvare a celor doi copii căzuți în zona Râpei Roșii. Extragerea acestora a putut fii făcută doar prin trolierea de către elicopterul SMURD.

Acesta nu a ezitat nici măcar o secundă în a pune în aplicare toate abilitățile pe care le-a dobândit de-a lungul anilor, iar prin reacția imediată și coordonarea eficientă a forțelor venite în sprijin, s-a reușit identificarea și extragerea în siguranţă a copiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mihai, câștigător al titlului de Cel Mai Puternic Pompier in anul 2019, iar de curând a reuşit să ocupe prima treaptă a podiumului, la categoria + 100 kilograme, devenind astfel campion naţional la judo la Campionatul organizat de Ministerul Afacerilor de Interne.

De menționat este faptul că, până la momentul de față acesta mai are în palmares medalii de aur, argint şi bronz câștigate la Campinatul Național de Judo, cât și rezultate remarcabile la competițiile ,,Cel mai puternic pompier” din Polonia, Austria, Ungaria și Germania.

Celor doi le-au fost aduse mulțumiri de către comanda inspectoratului pentru performanțele remarcabile la diferite competiții, dar și pentru devotamentul, profesionalismul și dedicarea de care aceștia dau dovadă în fiecare zi!

Felicitări încă o dată!”, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet

Publicat

în

FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet

În cea de-a patra zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au desfășurat activități de prevenire a victimizării în mediul on-line.

Polițiștii le-au oferit explicații tinerilor legate de tipurile de fraude informatice: phishing-ul prin email, care este un mesaj electronic trimis către sute sau mii de destinatari, pretinzând a fi din partea unei surse legitime – prieten, instituție, magazine virtuale, phishing-ul prin telefon, care este o modalitate prin care o persoana pretinde că sună din partea unei surse de încredere cum ar fi banca, membru al familiei, autoritate și, apelând la tehnici de inginerie socială, solicită informații confidențiale cum sunt adresa, nume complet, datele părinților, fraudele pe platforme market place și alte subiecte de interes privind siguranța pe internet .

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii au prezentat și consecințele acestor fraude informatice, făcând totodată o serie de recomandări în vederea prevenirii implicării în diferite situații de victimizare, cum ar fi:

– să nu deschidă link-uri/ atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate,
– să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare (datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate),
– să utilizeze parole puternice ( o parolă puternică are litere mari și mici, cifre și caractere speciale precum: @!#*) etc.

Ieri, 25 mai, activitățile au vizat prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori.

Atât copiii aflați în centre de plasament din județ cât și sute de elevi care învață în unități de învățământ, au fost sfătuiți să nu plece de acasă fără înștiințarea părinților sau a tutorelui, să nu se încreadă în persoane necunoscute și să nu dea curs solicitării unor persoane străine de a-i însoți, indiferent de motivul invocat de acestea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie

Publicat

în

FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a lansat recent un apel la donare. Necesitatea de sânge a Spitalului Județean și a pacienților internați depășește cantitatea de sânge colectat de la cetățeni ce aleg să doneze.

Astfel, mai mulți elevi de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au dat dovadă de spirit social și responsabilitate civică răspunzând pozitiv la APEL, pentru semenii în nevoie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au transmis mulțumiri publice, atât elevilor de la Colegiul Militar, cât și tuturor persoanelor ce au înțeles, în urma apelului, că sângele, la ora actuală, nu are înlocuitor, iar singura modalitate prin care poate fi asigurat necesarul de multe ori vital și componentele din spitale este aceea de a dona.

„Mulțumim elevilor de la Colegiul Militar , de asemenea tuturor persoanelor care au răspuns cu promptitudine solicitării noastre de a dona sânge.” au transmis reprezentații CTS Alba, reiterând invitația către alte persoane: „Vă așteptăm în continuare la donare!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare