Rămâi conectat

Cultură Educație

Au demarat înscrierile la LuminaMath – cel mai important concurs naţional de matematică

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

concurs lumina mathConcursul naţional de matematică LuminaMath, care anul trecut a strâns peste 50.000 de participanţi, a deschis înscrierile pentru a 17-a ediţie, pentru care a alocat premii cumulate de 51.000 de lei precum şi 300 de locuri locuri în tabăra naţională Camping Potigrafu.

Organizat de Lumina – una dintre cele mai importante reţele de instituţiile de învăţământ privat din România, LuminaMath va avea loc pe 16 noiembrie în 42 de judeţe ale ţării între care și județul Alba. Elevii şi profesorii interesaţi se pot înscrie în acest concurs până la sfârşitul lunii octombrie direct pe site-ul concursului www.luminamath.ro sau prin intermediul şcolilor din care fac parte.

Creat pentru clasele II-VIII, LuminaMath conţine atât probleme de matematică studiate în clasa de elevi, cât şi elemente de logică menite să le stimuleze imaginaţia şi gândirea analitică.

Toate informaţiile referitoare la regulamentul concursului, programa de studiu şi problemele date în ediţiile anterioare pot fi găsite pe site-ul concursului www.luminamath.ro .

Reamintim că anul trecut din județul Alba au participat la concurs 1.996 de elevi, 361 dintre aceștia calificându-se pentru etapa a doua (națională) unde aproape jumătate au câștigat premiile I – III și mențiuni.

Astfel, au câștigat câte o excursie în Turcia: Alexandru Ghișa, clasa a V-a, Școala Avram Iancu Alba Iulia; Alin Florin Suciu, clasa a VI-a, Școala Vasile Goldiș Alba Iulia; Mădălina Moldovan, clasa a VII-a, Liceul de Muzică și Arte Plastice; Sergiu Megieșa, clasa a VIII-a, Colegiul Național Inochentie Micu Clain Blaj.

Câte un loc în Tabăra națională: Răzvan-Vasile Bumbu, clasa a V-a, Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș; Andrei Scheau, clasa a VI-a, Școala Mihai Eminescu Alba Iulia; Andrei Țîr, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Singidava Cugir; Alin Scarlat, clasa a VIII-a , Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș.

Alți peste 100 de elevi din Alba au câștigat premii cu valoare între 100 și 50 de lei.

Precizăm că la etapa națională din anul 2012 au participat elevi din 33 de unități de învățământ din Alba, cei mai mulți – 135, provenind de la Școala Generală ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, 46 de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, 21 de la Școala Generală ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia,  20 de la Școala Gimnazială ”Singidava” din Cugir etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea