Rămâi conectat

Ştirea zilei

ASTĂZI | Începe Bacalaureatul 2024: Prima probă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI | Începe Bacalaureatul 2024: Prima probă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

Luni, 17 iunie, începe sesiunea iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat din 2024, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Conform Ministerului Educației, peste 134.000 de candidați sunt așteptați să participe la examen, inclusiv 119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare.

Citește și: BACALAUREAT 2024: Absolvenții de liceu susțin luni proba orală la Limba română. Regulile pentru candidați la evaluarea competențelor

Bacalaureat 2024. Calendarul probelor orale

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) va avea loc de luni până miercuri, iar cea în limba maternă (proba B) este programată pentru miercuri și joi. Proba de evaluare a competențelor digitale (proba D) se va desfășura între zilele de miercuri și vineri. Candidații vor susține evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) între 25 și 27 iunie.

Evaluarea competențelor se va realiza de către două cadre didactice: unul care a predat disciplina la clasă și un alt profesor de aceeași specialitate din aceeași unitate de învățământ. În cazul în care nu se poate respecta această condiție, profesorii examinatori vor fi selectați din alte școli.

Rezultatele obținute la evaluările competențelor lingvistice și digitale vor fi exprimate prin stabilirea nivelului de competență, conform grilelor naționale sau europene, fără a se acorda note sau calificative de tip admis/respins.

Probele sunt monitorizate audio-video, iar candidații nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, telefoane mobile sau alte mijloace electronice. Încălcarea acestor reguli va duce la eliminarea din examen, indiferent dacă materialele interzise au fost utilizate sau nu. Refuzul unui candidat de a răspunde sau de a rezolva subiectele va fi considerat ca neprezentare la proba respectivă.

Bacalaureat 2024. Calendarul probelor scrise

Probele scrise ale Bacalaureatului vor începe pe 1 iulie cu examenul la Limba și literatura română.

Proba obligatorie a profilului este programată pentru 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării va avea loc pe 4 iulie.

Proba de Limba și literatura maternă este programată pe 5 iulie.

Bacalaureat 2024. Afișarea rezultatelor și contestațiile

Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 12 iulie.

Pentru a fi declarat promovat la examenul național de Bacalaureat, un candidat trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor, să fi susținut toate probele scrise, să fi obținut cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și să aibă media finală de cel puțin 6 la probele scrise.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Dosarul „aurarilor ilegali” din Munții Apuseni: Un singur inculpat din gruparea de 15 persoane, retrimis în judecată, întrucât faptele s-au prescris în cazul celorlalte 14 persoane

Unirea Ziarul

Publicat

în

Dosarul „aurarilor ilegali” din Munții Apuseni: Un singur inculpat din gruparea de 15 persoane, retrimis în judecată, întrucât faptele s-au prescris în cazul celorlalte 14 persoane Un bărbat din zona comunei Roșia Montană a fost trimis în judecată de procurori pentru infracțiunea de nerespectare a regimului materiilor explozive. Inculpatul este ultimul din gruparea de 15 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea