Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI: ”Chimeșa de cânepă” – eveniment de suflet în care va fi cinstită tradiția, la Centrul de Resurse Academia Doamnelor din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” – Primăria Alba Iulia vă invită la evenimentul ”Chimeșa de cânepă”, organizat cu ocazia Zilei universale a iei. Acesta va avea loc luni, 24 iunie 2019, începând cu ora 17, la sediul centrului din strada Gladiolelor, nr. 3A.

Iubitorii de frumos și tradiție sunt așteptați să admire delicatețea, sensibilitatea și frumusețea pură a picturilor în acuarelă realizate de Ela Rusu, una dintre cele mai apreciate pictorițe din Alba Iulia și considerată deja ca fiind unul dintre cei mai buni acuareliști la nivel național, reunite în expoziția ”AdIEri de iunIE”. Aceasta va fi prezentată de profesorul de artă Elena Maria Cristina Pop, de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

În cadrul evenimentului, va fi inaugurată expoziția ”Arc peste timp” cuprinzând ii și cusături populare, vechi sau noi, însă respectând canoanele tradiționale de realizare, precum și expozițiile colective ”Oameni talentați ai comunității” și ”Copii talentați ai comunității”, care cuprind picturi și obiecte artistice realizate de beneficiarii și voluntarii Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor” – Primăria Alba Iulia.

Un inedit moment artistic, numit ”Nopți de Sânziene”, va fi susținut de elevii Școlii Generale din Daia Română, conduși de prof. Sinefta Cibu, iar Alina Hileagă, elevă a Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia va susține un scurt recital de poezie.

Invitații speciali ai evenimentului vor fi conf. univ. dr. Georgeta Orian de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Mariana Mereu, meșter popular.

”Vă așteptăm, cu mult drag, la un eveniment de suflet, în care să povestim tihnit, ca la vechile șezători, în care să cinstim tradiția, să vedem frumosul pe care ni-l oferă prezentul, să ne bucurăm de moștenirea pe care ne-au lăsat-o înaintașii și să o transmitem, cu iubire, generațiilor viitoare!”, transmit organizatorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea