Rămâi conectat

Politică Administrație

Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie cere aleşilor de Alba susţinere în Parlament. Solicitare suplimentară pentru Cornel Comșa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie Filiala Alba apreciază deschiderea și mulțumește elevilor şi părinţilor care au ales să studieze în continuare religia în şcoală, ca disciplină parte a trunchiului comun, în baza Constituţiei şi a Legii Educaţiei Naţionale.

În această ordine de idei propunerea Consiliul Consultativ al Cultelor din România, înaintată Parlamentului României pentru aplicarea Deciziei Curții Constituționale nr. 669/2014 este şi propunerea noastră.

Susţinem în totalitate conţinutul art. 18 alin. 2 teza I din Legea nr. 1/2011 a educației naționale în următoarea formă:

Înscrierea sau reînscrierea elevului pentru a frecventa ora de Religie se face prin cerere scrisă a elevului major, a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor; schimbarea acestei opțiuni sau retragerea se face tot prin cerere scrisă a elevului major, a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor.

Suntem încurajaţi de opţiunea Domnului Ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu care a declarat: Susţinem ideea să se facă cerere pentru participarea la ora de religie o singură dată pe ciclu, primar, gimnazial şi liceal.

Considerăm această măsură necesară deoarece participarea elevului la ora de Religie se face în urma exprimării dorinței persoanei îndreptățite legal, conform libertății de conștiință; se ține cont de caracterul de disciplină aflată în trunchiul comun al orei de Religie; pentru părinți, se evită obstacolele birocratice și obositoare, precum reînscrierea anuală; în plan administrativ, școlile nu mai trebuie să gestioneze, anual, aproape două milioane de cereri de înscriere.

Conform metodologiei mobilităţii personalului didactic, un post titularizabil trebuie să aibă viabilitate de patru ani, în consecinţă, exprimarea opţiunii pe ciclu de învăţământ oferă predictibilitate, stabilitate şi calitate orei de religie dedicate elevilor noştri.

În virtutea principiului transparenţei, aşteptăm exprimarea publică a opiniilor pe care le au în acest sens aleşii judeţului nostru, demnitari, deputaţi şi senatori.

În sprijinul fundamentării unei decizii corecte, reamintim aleşilor judeţului Alba faptul că în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor amendamentele deputatului Remus Cernea au primit deja aviz negativ.

Pentru cei peste 92% din părinţii şi elevii Colegiului IV de Deputaţi din judeţul Alba, este o mare enigmă poziţia adoptată de domnul deputat Cornel Comşa cu privire la ora de Religie. Circulă zvonuri printre cetăţeni că domnia sa nu este tocmai un susţinător al opiniei majorităţii. A.P.O.R. solicită public infirmarea sau confirmarea acestui zvon de către deputatul Cornel Comşa şi modul în care a consultat opinia celor îndreptăţiţi.

Comunicat de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea