Asociaţia Oraşelor din România vrea salarii mai mari pentru primari şi viceprimari
La recenta reuniune de la Mioveni a Comitetului Director al Asociaţiei Oraşelor din România, preşedintele organizaţiei, Teodor Dumitru Banciu, le-a cerut primarilor să militeze pentru recunoaşterea şi întărirea demnităţii publice pe care o reprezintă această funcţie aleasă.
În opinia liderului AOR, primarul trebuie să aibă cel mai înalt nivel al veniturilor salariale în raport cu toţi angajaţii din aparatul propriu şi al managerilor de regii publice sau societăţi comerciale din subordinea consiliului local. Demnitarul AOR mai susţine că salarizarea primarilor trebuie făcută ţinând seama de dimensiunea unităţii administrativ-teritoriale, dar şi de responsabilităţile date de lege. El a prezentat totodată şi grila de salarizare pentru primar-viceprimar de oraş, publicată în Monitorul Oficial din 28.12.2010: primar de oraş (cat. I) – salariu de încadrare: 5142 lei; viceprimar oraş (cat. I) – salariu de încadrare: 4116 lei; primar oraş (cat. II) – salariu de încadrare: 4896 lei; viceprimar oraş (cat. II) – salariu de încadrare 3918 lei; primar oraş (cat. III) – salariu de încadrare: 4656 lei.; viceprimar oraş (cat. III) – salariu de încadrare 3732 lei. În legătură cu aceste venituri, preşedintele AOR s-a arătat nemulţumit faţă de cei care au iniţiat, promovat şi aprobat legile salarizării, deoarece au refuzat fără temei ca primarul şi viceprimarul să beneficieze de spor de vechime, prime, spor pentru ore suplimentare, primă de vacanţă ş.a. Şeful AOR crede că în 2011 va fi aprobată prin lege salarizarea primarului şi viceprimarului prin suplimentarea actualei încadrări cu mai multe clase de salarizare, obiectiv ce va fi îndeplinit începând cu 2012. În finalul discursului liderul AOR îndeamnă cu sloganul „Toţi împreună pentru mai bine, pentru fiecare în parte!”
De reamintit că sediul AOR pentru regiunea 7 Centru se află în oraşul Sălişte, judeţul Sibiu, iar Biroul coordonatorului regional funcţionează din acest an la Primăria Cugir.
Constantin PREDESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
Cele mai frumoase mesaje de Crăciun 2024. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi