Rămâi conectat

Societate

Asociaţia Crescătorilor de Taurine din Mogoş adusă în haos

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Referitor la articolul publicat în ziarul „Unirea” de sâmbătă, 3 decembrie 2011, în care primarul comunei Mogoş este acuzat că a instalat dictatura la Mogoş şi că nu ar fi de acord cu colectarea laptelui, din dialogul purtat cu dânsul a rezultat că  felicită această acţiune a Asociaţiei judeţene a Crescătorilor de Taurine, pentru a colecta laptele din comunele Munţilor Apuseni şi o sprijină cu ce este legal şi ce se poate, deşi este o problemă  de afacere privată, dar din care au de câştigat atât locuitorii comunei Mogoş cât şi firma care colectează laptele. În privinţa domnului Iosep Munthiu, acesta are o problemă în Asociaţia Crescătorilor de Taurine Mogoş, unde a instalat un haos total, mandatul lui de preşedinte terminându-se încă din luna aprilie 2011, uitând să mai convoace Adunarea Generală, aflându-se în afara legii din acest punct de vedere. Acţiunea de colectare a laptelui a vrut s-o folosească pentru a da „praf în ochi” membrilor asociaţi, pentru a-l susţine în continuare pe funcţia de preşedinte al ACT Mogoş pentru a face haos şi mai mare, dar cei în măsură ar trebui să facă ordine în acest caz. Din discuţiile purtate cu unii membri ai ACT Mogoş m-au informat că duminică, 4 decembrie 2011,  membrii asociaţiei ACT Mogoş s-au adunat la Căminul Cultural Mogoş şi au desfăşurat şedinţa de alegeri a noului preşedinte, unde Iosep Munthiu nici nu a mai fost propus, decum să mai aibă vreun vot în favoarea sa, fiind prezent la adunare dar fără să dea nici o replică. Primarul menţionează faptul că la investirea domnului Iosep Munthiu în mandatul anterior, avea dreptul să  conteste dacă nu era de acord cu soţia lui sau cu alţi membri din comitetul de conducere, dar el nu a făcut acest demers, probabil a crezut că nu îl va întreba nimeni ce face cu această asociaţie.
Domnul primar ne mai relatează că magazinele le-a creat încă din anul 1992 din banii proprii, pentru a avea el, soţia şi încă alţi angajaţi un loc de muncă şi nu pentru a crea „dictatură”, ci pentru a crea concurenţă comercială, ca oamenii să aibă de unde îşi cumpăra alimente, soţia dând bani la stat nu luând bani de la stat, fiind totodată şi o fermieră model, care are grijă să crească permanent 10-12 bovine, contribuind la creşterea numărului de animale de pe raza comunei Mogoş, iar medicul veterinar să aibă obiect de activitate.
Ne-au fost relatate informaţii de la membrii asociaţi prin care Iosep Munthiu a făcut cheltuieli nejustificate şi neaprobate de către Comitetul de Conducere, sume scoase din Conturile Asociaţiei.
Ni se mai relatează că dl primar merge la şcoală, la dispensarul uman să vadă dacă au cele necesare unei bune funcţionări şi nici într-un caz nu dictează ce să facă, dar dacă oamenii vin şi se plâng că nu-l găsesc niciodată pe doctorul veterinar Iosep Munthiu la cabinetul veterinar, unde are un birou şi un contract de concesiune, cred că este normal să-l întrebe de ce nu-şi face un program cât mai eficient atât pentru el cât şi pentru oameni. Probabil că această activitate de doctor concesionar nu a putut fi făcută aşa cum trebuie, datorită faptului că a obţinut un al doilea serviciu cu un salariu foarte bine plătit din conturile asociaţiei, având şi o scuză, trebuind să lucreze 16 ore pe zi, în loc de 8 ore cât este normal, dar cum s-a relatat şi mai sus, locuitorii comunei Mogoş, fiind oameni sufletişti, în calitatea lor de membri asociaţi ai ACT Mogoş s-au hotărât să nu-i mai dea niciun vot pentru funcţia de preşedinte al ACT Mogoş, pentru a-şi putea exercita serviciul de medic veterinar mai bine. Trageţi concluzia! (B.V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

EDUCAȚIA ÎN EURO-PA!

Ziarul Unirea

Publicat

în

EDUCAȚIA ÎN EURO-PA! Corupția în sistemul de învățământ: Profesorii universitari și cadrele didactice sunt implicate în acte de corupție, cerând mită pentru promovarea examenelor. Există o rețea întreagă de fabrici de diplome și comerț cu lucrări de disertație. Lipsa performanței în învățământul superior: Nicio universitate din România nu se clasează în top 500 la nivel mondial. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea