Rămâi conectat

Actualitate

Asociaţia Crescătorilor de Bovine a rămas unitară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Vineri, 10 februarie, a avut loc la Alba Iulia, adunarea Generală a Crescătorilor de Bovine Alba. Aceasta s-a desfăşurat în condiţii statutare după ce la prima convocare pentru marţi nu a întrunit cvorumul necesar. În mod obiectiv acesta nici nu era posibil în condiţiile în care pentru a întruni condiţiile statutare trebuia să fie prezenţi cel puţin 2/3 din membri, iar în asociaţie sunt înscrişi circa 900 de membri, dintre care mulţi cu efective mici de bovine şi care se limitează la o implicare cât se poate de sumară în asociaţie. Astfel, la reconvocare Adunarea generală şi-a putut derula ordinea de zi cu prezenţa existentă.
Recenta şedinţă a avut pe ordinea de zi inclusiv obiectivul alegerii noului consiliu de conducere, a preşedintelui şi vicepreşedinţilor. Acest obiectiv a determinat o miză deosebită, chiar o dispută, care s-a derulat în anumite grupuri. În rândul crescătorilor de animale, precum şi la nivelul instituţiilor cu atribuţii în domeniu există opinia generală că Asociaţia Judeţeană Alba a avut o activitate foarte bună, fiind reper pentru cele mai multe din ţară ca mod de organizare şi iniţiative şi implicare în sprijinirea membrilor săi. La prima adunare, dar şi ulterior până la cea de vineri, se discuta foarte intens despre dorinţa unui grup din zona Munţilor Apuseni de a-l impune, printr-un „mic puci”, ca preşedinte pe Aurel Stan, preşedintele Asociaţiei locale Câmpeni a Crescătorilor de Bovine. În varianta că voturile se exprimă în funcţie de efectivele de animale pe care le reprezintă fiecare delegat, calculele arătau că era posibil acest lucru. Aurel Stan este un adevărat lider în zonă tocmai pentru că a fost foarte implicat şi a polarizat în jurul său marea majoritate a asociaţilor şi crescătorilor din zonă, de la care ar fi obţinut voturile. Pe de altă parte, cei din zona de şes nu vedeau cu ochi buni schimbarea. O vulnerabilitate suplimentară în păstrarea echilibrului crea şi intenţia preşedintelui în funcţie, Nicolae Stănescu, fermier din Teiuş, de a se retrage din poziţia de persoană foarte implicată în asociaţie, adică aceea de preşedinte, pentru a-şi dedica timpul propriei afaceri.
Derularea primelor puncte de pe ordinea de zi, cu prezentarea de către directorul asociaţiei, Radu Moldovan a Raportului de activitate, a avut loc într-o atmosferă foarte liniştită. Era aşteptat momentul intrării în procedura de alegere a Consiliului de conducere, când trebuiau exprimate opţiunile. Preşedintele în exerciţiu, ing. Nicolae Stănescu a propus modul de reprezentare în organismul de conducere pe următoarele zone ale judeţului: Alba Iulia, Târnava Mică, Teiuş, Aiud, Cugir, Sebeş, Secaşe, Munţii Apuseni. În statut era stipulat că acest comitet de conducere să fie format din 9 membri. La propunerea preşedintelui Asociaţiei Câmpeni, Aurel Stan, numărul a fost majorat la 11 membri. Adunarea generală a aprobat în unanimitate aceste propuneri. Pentru desemnarea de către delegaţi a propunerilor pe zone s-a cerut o pauză de 10 minute. La reluarea şedinţei s-a trecut la votul reprezentanţilor propuşi. Sistemul de vot accceptat a fost ca fiecare participant un singur vot. La propunerile delegaţilor de pe zone nu au existat obiecţii. Astfel, componenţa rezultată a fost următoarea: Alba Iulia – Radu Moldovan, Târnava Mică – Augustin Brad, Teiuş – Nicolae Stănescu, Aiud – Ioan Indrei, Cugir – Mircea Burlan, Secaşe – Ioan Dragomir, Sebeş – Dragoş Vasilevici de la SC Bioitera, Cornel Bodea din Vadu Moţilor, Ioan Buran din Baia de Arieş, Bogdan Man din Lupşa şi Aurel Stan, din Câmpeni. Înainte de retragerea comitetului ales pentru desemnarea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinţi. Pentru a contrazice ceea ce ştia cam toată adunarea, Aurel Stan a ţinut să precizeze că personal susţine unitatea asociaţiei, condiţie esenţială pentru ca demersurile organizaţiei să aibă succes în apărarea intereselor crescătorilor de animale din judeţ şi a menţionat iniţiativele sale în acest sens, inclusiv organizarea unui miting la Cluj Napoca, la care au mers cu autocare sute de delegaţi din judeţ. În prima şedinţă după alegerea sa, Comitetul de conducere a nominalizat funcţiile, iar ca preşedinte a fost anunţat realegerea inginerului Nicolae Stănescu, acest acceptând să mai ducă un mandat de 4 ani această funcţie. La propunerea unuia dintre participanţi, Ioan Stanciu, fost director al DADR Alba, actualmente consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean, a fost ales cu aplauze ca preşedinte de onoare al Asociaţiei, ca o recunoaştere a sprijinului pe care acesta l-a acordat crescătorilor de animale din judeţ.

Constantin BUCEA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii Controale de amploare au fost declanșate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea