Rămâi conectat

Cultură Educație

Asistentele şi infirmierele din Alba, şcolite pe bani europeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În această perioadă când oferta locurilor de muncă e slabă, când cei care au o slujbă, fie ea şi nu tocmai bine plătită, se simt norocoşi, să faci cursuri de reconversie profesională gratuit, e mare lucru. O parte a personalului din Sănătate are posibilitatea de a face, fără a scoate bani din buzunar, cursuri de recalificare. Astfel, Federaţia Sanitas din România derulează în cadrul proiectului naţional Dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii economice prin calificarea şi recalificarea angajaţilor din sectorul medical, cursuri de calificare/recalificare pe diferite meserii pentru angajaţii din sectorul medico-sanitar, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!. Angajaţii din sistemul sanitar care participă la aceste cursuri sunt selectaţi din toate regiunile de dezvoltare ale ţării. Şi judeţul Alba este inclus în acest proiect, primele cursuri de calificare/recalificare desfăşurate la Alba Iulia de către Sanitas Alba au fost cele de baby-sitter. În urma acestui curs un număr de 28 de persoane, angajaţi ai unităţilor spitaliceşti din judeţul nostru au absolvit şi au devenit bone cu acte în regulă, certificatele fiind recunoscute la nivel naţional şi european. Aşa cum ne-a precizat liderul Sanitas Alba, Marius Sepi a început un nou curs pe bani europeni, cel de îngrijitori bolnavi la domiciliu. „La acest curs participă 28 de asistente şi infirmiere cu vârsta de peste 45 de ani. Proiectul desfăşurat de Federaţia Sanitas este practic o nouă şansă pentru cursante în condiţiile actuale de pe piaţa muncii”, a menţionat Marius Sepi. Cursul de îngrijitor de bolnavi la domiciliu se va desfăşura la Alba Iulia pe parcursul a 5 luni de zile, la final absolvenţii primind diplome recunoscute naţional şi european, acestea fiind avizate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, precum şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Slujbe de acest fel sunt bine plătite în afara ţării, astfel că e posibil ca aceşti angajaţi ai sistemului sanitar din judeţ, la finalul absolvirii cursurilor să aplice pentru un loc de muncă în afara graniţelor ţării. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea