Rămâi conectat

Actualitate

Armata germană face recrutări masive. Salarii de mii de euro pe lună! Cine poate fi angajat!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Armata germană intenţionează să recruteze specialişti din alte state membre ale Uniunii Europene (UE), a anunţat joi şeful Statului Major al Bundeswehr.

Recrutarea unor specialişti străini europeni – mai ales medici şi ingineri – constituie ”o opţiune” pe care armata germană o are în vedere, a precizat şeful Statului Major.

Acest lucru implică o modificare a legii germane, care prevede că un militar care operează în cadrul Bundeswehr este necesar să aibă cetăţenie germană.

Această idee este susţinută, de asemenea, de comisarul parlamentar însărcinat cu Forţele armate germane, social-democratul Hans-Peter Bartels, care subliniază că ”mulţi militari (au deja) origini străine sau dublă cetăţenie”.

De altfel, ”Bundeswehrul nu va mai fi o excepţie, pentru că avem deja de mult timp cetăţeni europeni care lucrează în poliţia germană”, a dezvăluit el ziarelor din Funke Mediengruppe..

Potrivit grupului de presă, Guvernul german al Angelei Merkel şi-ar fi ”sondat” deja partenerii europeni în această problemă.

Cehia, Suedia, Belgia şi Danemarca nu s-ar opune unei astfel de idei, însă Franţa s-ar fi arătat rezervată.

Bulgaria, România, Slovenia sau Grecia şi-ar fi exprimat, la rândul lor, îndoiala, temându-se că militarii lor ar putea fi atraşi de un salariu mai mare în Germania.

Sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sprijin pentru fermierii români: Despăgubiri de până la 3.000 de lei, dobânzi fixe de 1,95 % pentru credite și suspendarea plății datoriilor până în decembrie 2025

Bera Larisa

Publicat

în

Sprijin pentru fermierii români: Despăgubiri de până la 3.000 de lei, dobânzi fixe de 1,95 % pentru credite și suspendarea plății datoriilor până în decembrie 2025 În ședința de astăzi, joi, 28 august, a Guvernului, premierul Marcel Ciolacu și ministrul Agriculturii, Florin Barbu, au abordat subiectul referitor la sprijinul pentru fermierii români, în contextul secetei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea