Aproape 750.000 de persoane din România au restanțe la bănci
Banca centrală a publicat, în al şaselea raport lunar din acest an, atât datele aferente lunii iunie, cât şi pe cele pentru luna iulie. Raportul arată că, după creşterea puternică din iunie, numărul de restanţieri a scăzut în luna iulie la 745.443. În luna mai, numărul de restanţieri era de 739.513.
Un număr al restanţierilor la bănci şi IFN-uri atât de ridicat precum cel din iunie nu a mai fost înregistrat din ianuarie 2013, când 756.850 de persoane erau înregistrate cu rate neplătite la timp, potrivit seriilor de date publicate de Banca Naţională a României.
Luna iunie a fost a şasea lună la rând în care numărul restanţierilor a crescut.
Valoarea sumelor restante a crescut în luna iunie la 11,66 miliarde lei (2,58 miliarde euro), nivel maxim al ultimilor doi ani, de la 11,53 miliarde lei în luna mai, dar a coborât în iulie la 11,02 miliarde lei, cea mai mică valoare din noiembrie 2014.
Din totalul sumelor restante, cele la creditele în euro au avut cea mai mare valoare în luna iulie, de 4,6 miliarde lei, urmate de restanţele la împrumuturile în lei (4,25 miliarde lei) şi la cele la creditele în franci elveţieni (2,11 miliarde lei).
Restanţele cele mai mari au o întârziere de peste 90 de zile, cu o valoare totală de 7,2 miliarde lei. Restanţe în valoare de 1,97 miliarde de lei sunt aferente unor credite aflate în fază de colectare.
În luna iulie, la Biroul de Credit au raportat informaţii 31 de bănci şi 26 de IFN-uri.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]