Aproape 500 de euro la hectar pentru împăduriri: Cine poate primi banii europeni
Aproape 500 de euro la hectar pentru împăduriri: Cine poate primi banii europeni
În cursul zilei de joi, 23 martie, Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat că a fost semnat primul contract de împădurire prin PNRR.
”Astăzi am semnat primul contract de împădurire finanţat din PNRR: la Scorniceşti, în judeţul Olt, împădurim aproape 83 de hectare de teren agricol. Asta înseamnă că vom elimina peste 10.000 de tone de CO2 din atmosferă în decurs de 20 de ani şi în acelaşi timp proprietarii vor beneficia anual de o subvenţie de 456 de euro pe hectar de la MMAP în aceşti ani”, a scris, joi, pe Facebook, Tanczos Barna.
Ministrul Mediului anunţă, de asemenea, care este obiectivul UDMR la guvernare: ”Să protejăm pădurile, să gestionăm durabil acest sector, respectiv să acordăm finanţare pentru proprietari. În acest fel nu numai că extindem suprafeţele împădurite, dar luăm măsuri şi împotriva schimbărilor climatice”.
Ministrul Barna Tánczos a dispus secretarilor de stat din MMAP să organizeze, în perioada următoare, o serie de întâlniri de lucru în fiecare dintre judeţele României, pentru a oferi informaţii şi detalii potenţialilor beneficiari, cu privire la noua linie de finanţare pentru împăduriri, anunţă ministerul.
Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunţat că peste 1.200 de hectare de teren au fost deja marcate în sistemul informatic de către deţinători pentru a fi împădurite, iar instituţia pe care o conduce oferă sprijin financiar pentru împădurirea terenurilor agricole de calitate slabă şi oferă o subvenţie anuală de 456 euro/hectar pe 20 de ani.
„Până în 2026 plantăm 57 de mii de hectare de pădure nouă din fondul de redresare şi rezilienţă. Devino şi tu proprietar de pădure, aplică pentru finanţare pe pagina”, a completat Barna.
Sursa: romaniatv.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Apar primele buletine cu cip: Măsura controversată care bagă românii în sperieți În anul 2025 în România se vor elibera primele buletine cu cip. Măsura este una controversată în rândul românilor, mulți considerând prezența unui cip pe buletin ca un semn că ar fi marcați. Citește și: Cum să îți faci un alt act de […]