Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Aparatele de la sala de fitness au mai mulți microbi decât capacul de la toaletă – STUDIU

Ioana Oprean

Publicat

în

Aparatele pentru exerciții din sala de fitness au mai mulți microbi decât capacul de la toaletă, arată un studiu realizat recent.
După ce au analizat 27 de aparate de la trei săli diferite, cercetătorii americani au făcut o descoperite uluitoare: acestea erau de un milion de ori mai pline de germeni decât capacul de toaletă, spre exemplu.

Și nu este singura comparație pe care au făcut-o. O bicicletă pentru exerciții are de 39 de ori mai multe bacterii decât tăvița unei cafetiere folosite. Ganterele au de 362 de ori mai mulți germeni decât capacul de toaletă, iar o bandă de alergat este cu până la 74 de ori mai plină de microbi decât un robinet.

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

În cadrul studiului sunt menționate și tipurile de bacterii, cum ar fi cocul gram pozitiv, stafilococul gram negativ ori pozitiv sau bacili. Aceste bacterii sunt normale, deci nu au un grad înalt patogen, care să ne pună viața în pericol. Și oamenii au la nivelul pielii o cantitate foarte mare de germeni, pe care îi transportă mai departe în orgnism prin diverse căi: nas, urechi, gură.

”Există un potențial al bacteriilor periculoase, însă nu trebuie să ne alarmăm și să nu mai facem mișcare”, ne sfătuiește Philip M. Tierno, profesor de microbiologie și patologie la Școala de Medicină Langone Medical Center, din cadrul universității NYU, din New York. Tot el este și autorul lucrării ”Viața secretă a bacteriilor”, în care ne recomandă să ne spălăm cât mai des mâinile.

”Poți reduce posibilitatea îmbolnăvirii dacă îți speli mâinile înainte de a mânca sau a folosi ceva care urmează să intre în contact cu corpul”, spune el.

În afară de igiena mâinilor înainte și după ce atingi aparatele de la sală și evitarea contactului cu ochii, nasul, urechile sau gura, mai sunt câteva lucruri pe care le poți face ca să te menții sănătoasă. Poți folosi gel antibacterian sau șervețele antibacteriene cu care să ștergi aparatele înainte să le folosești. Ai grijă să arunci șervețelul direct la gunoi și să nu-l lași în suportul pentru sticla de apă de pe aparat. Nu merge la sală dacă ești bolnav. Atunci sistemul imunitar este slăbit, iar mișcarea îl poate activa și, deci, slăbi serios. Iar dacă mai intri în contact și cu echipamentele pline de microbi, este clar că nu o să scapi în curând de problemele de sănătate. De fiecare dată când ajungi acasă, spală-ți hainele cu care faci exercițiile, eventual singure, în cuvă.

Unica.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente

Ioana Oprean

Publicat

în

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală

Ioana Oprean

Publicat

în

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală În nemărginita ei bunătate pentru toate făpturile vii, mama natură are grijă şi de bietele vieţuitoare ale pădurii, pe care iarna le ameninţă cu foamete şi îngheţ. Exact acum, când oamenii strâng ultima recoltă din grădini şi livezi, pregătindu-se să o depoziteze în hambare, arborii din păduri îşi scutură […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Grădina mea 2025: Care sunt cauzele pentru care castraveții se curbează în timpul creșterii și se îngălbenesc înainte de a ajunge la maturitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Grădina mea 2025: Care sunt cauzele pentru care castraveții se curbează în timpul creșterii și se îngălbenesc înainte de a ajunge la maturitate Tot mai frecvent constatăm că legumele din grădină par să iasă din tiparul obișnuit, dar nu ân sensul bun al cuvântului. Îngălbenirea și deformarea rodului înainte de coacere sunt probleme întâlnite la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea