Aparatele de la sala de fitness au mai mulți microbi decât capacul de la toaletă – STUDIU
Aparatele pentru exerciții din sala de fitness au mai mulți microbi decât capacul de la toaletă, arată un studiu realizat recent.
După ce au analizat 27 de aparate de la trei săli diferite, cercetătorii americani au făcut o descoperite uluitoare: acestea erau de un milion de ori mai pline de germeni decât capacul de toaletă, spre exemplu.
Și nu este singura comparație pe care au făcut-o. O bicicletă pentru exerciții are de 39 de ori mai multe bacterii decât tăvița unei cafetiere folosite. Ganterele au de 362 de ori mai mulți germeni decât capacul de toaletă, iar o bandă de alergat este cu până la 74 de ori mai plină de microbi decât un robinet.
În cadrul studiului sunt menționate și tipurile de bacterii, cum ar fi cocul gram pozitiv, stafilococul gram negativ ori pozitiv sau bacili. Aceste bacterii sunt normale, deci nu au un grad înalt patogen, care să ne pună viața în pericol. Și oamenii au la nivelul pielii o cantitate foarte mare de germeni, pe care îi transportă mai departe în orgnism prin diverse căi: nas, urechi, gură.
”Există un potențial al bacteriilor periculoase, însă nu trebuie să ne alarmăm și să nu mai facem mișcare”, ne sfătuiește Philip M. Tierno, profesor de microbiologie și patologie la Școala de Medicină Langone Medical Center, din cadrul universității NYU, din New York. Tot el este și autorul lucrării ”Viața secretă a bacteriilor”, în care ne recomandă să ne spălăm cât mai des mâinile.
”Poți reduce posibilitatea îmbolnăvirii dacă îți speli mâinile înainte de a mânca sau a folosi ceva care urmează să intre în contact cu corpul”, spune el.
În afară de igiena mâinilor înainte și după ce atingi aparatele de la sală și evitarea contactului cu ochii, nasul, urechile sau gura, mai sunt câteva lucruri pe care le poți face ca să te menții sănătoasă. Poți folosi gel antibacterian sau șervețele antibacteriene cu care să ștergi aparatele înainte să le folosești. Ai grijă să arunci șervețelul direct la gunoi și să nu-l lași în suportul pentru sticla de apă de pe aparat. Nu merge la sală dacă ești bolnav. Atunci sistemul imunitar este slăbit, iar mișcarea îl poate activa și, deci, slăbi serios. Iar dacă mai intri în contact și cu echipamentele pline de microbi, este clar că nu o să scapi în curând de problemele de sănătate. De fiecare dată când ajungi acasă, spală-ți hainele cu care faci exercițiile, eventual singure, în cuvă.
Unica.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Cele mai bune sporturi pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor: Beneficii și echipamente necesare
Cele mai bune sporturi pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor: Beneficii și echipamente necesare Specialiștii recomandă minim 30 de minute de activitate fizică pe zi, pentru sănătatea copiilor, dar și a adulților. Sportul are beneficii asupra dezvoltării fizice și psihice a celor mici, contribuind la o creștere armonioasă și la construirea încrederii în sine. Printre sporturile […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum o zi
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba